menu

Családireceptkönyv.hu

Brassói aprópecsenye


Írta:

Elk. idő: Kb. 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg apróhús (sertés lapocka, comb vagy karaj, esetleg pulyka)
5 ek olaj
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma (de lehet több is, ízlés szerint)
őrölt bors

majoranna

+ pirított burgonya

Elkészítés:


A húst 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk és olajon üvegesre pirítjuk, majd pici vizet aláöntve megpároljuk. Hozzátesszük a húst és a zúzott fokhagymát, a sót, borsot, majorannát. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, aláöntünk egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. A vizet szükség szerint pótoljuk, de az a lényeg, hogy mire a hús megpuhul, fogyjon el teljesen.
Ilyenkor már nincs rajta fedő és sűrűn kell kavargatni.
Körete a pirított burgonya, amit a végén a hússal együtt összekeverve pirítunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A burgonyát érdemes előre kisütni.

Brassói aprópecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Sertéspörkölt
Sertéspörkölt

1. Először készítsd elő a hozzávalókat. Tisztítsd meg és vágd ízlés szerinti méretű kockákra a húst, a sertéspörköltbe általában 1,5-2 cm-es húskockákat teszünk. Vágd apróra a hagy...

Elkészítési idő: 125 per
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Székelykáposzta
Székelykáposzta

A hagymát félkarikára vágjuk, a fokhagymát kés lapjával szétnyomjuk. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A hagymát és a fokhagymát a zsíron kicsit megfutta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Rakott kelkáposzta
Rakott kelkáposzta

?A káposztát 4 részre vágjuk, a torzsát kiszedjük és sós vízben puhára főzzük. ?A hagymát felkockázzuk, megpirítjuk, fűszerezzük majd hozzaadjuk a húst és megpároljuk. ?A rizst...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Óvári szelet
Óvári szelet

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk a gomba töltelék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk