Családireceptkönyv.hu

Brassói aprópecsenye


Írta:

Elk. idő: Kb. 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg apróhús (sertés lapocka, comb vagy karaj, esetleg pulyka)
5 ek olaj
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma (de lehet több is, ízlés szerint)
őrölt bors

majoranna

+ pirított burgonya

Elkészítés:


A húst 1,5-2 cm-es kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk és olajon üvegesre pirítjuk, majd pici vizet aláöntve megpároljuk. Hozzátesszük a húst és a zúzott fokhagymát, a sót, borsot, majorannát. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, aláöntünk egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. A vizet szükség szerint pótoljuk, de az a lényeg, hogy mire a hús megpuhul, fogyjon el teljesen.
Ilyenkor már nincs rajta fedő és sűrűn kell kavargatni.
Körete a pirított burgonya, amit a végén a hússal együtt összekeverve pirítunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A burgonyát érdemes előre kisütni.

Brassói aprópecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Bögrés pizzatészta
Bögrés pizzatészta

Elkészítjük a kovászt – az élesztőt, cukrot és langyos vizet elkeverjük, félretesszük és megvárjuk, míg felfut. A lisztet, olívaolajat, sót és kovászt sima állagú tésztává gyúrjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo csiperkegomba pörkölt
Paleo csiperkegomba pörkölt

Simán készítek egy gombapörit - vöröhagyma, fokhagyma felkockáz, kevés kókuszzsíron megizzasztom, felöntöm vízzel, beleteszem a fűszereket, majda gombát - , csak a gomba hozzáadás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ganca
Ganca

A krumplit megfőzzük, mikor kész beletörjük a vízbe, amibe főztük és hozzákeverjük a lisztet. Amikor összeáll kiszaggatjuk és forró zsíron megpirítjuk. Tetszés szerint pirított hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk