35 dkg főtt csirke (pulyka)
3 közepes cukkini
1 lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2,25 dl csirke alaplé
1 dl tejszín
1,5 kiskanál görög fúszerkeverék
2 pita
olívaolaj
3 paradicsom
12 dkg feta sajt
1 marék magozott fekete olajbogyó
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Összekeverjük a feldarabolt csirkét, a 1,5 cm-es kockákra vágott cukkinit, az apróra vágott hagymát és fokhagymát, az alaplét, a tejszínt és 1 kiskanál fűszerkeveréket, majd egy sütőformába öntjük.
A kisebb darabokra vágott pitát megkenjük olívaolajjal, és meghintjük a maradék fűszerkeverékkel. A felkockázott paradicsommal, az elmorzsolt fetával és az olajbogyóval együtt a csirkés keverék tetejére szórjuk, és 20 perc alatt készre sütjük.
A húst kis kockákra vágjuk és kevés olajon kifehérítjük. A pirospaprika kivételével mindennel megfűszerezem. Felöntöm 2 dl vízzel majd fedő alatt kb fél órát párolom. Ezalatt megsü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkésztés A csirkemelleket felszeleteljük (nagyjából tenyérnyi darabokra), sózzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük. Ezután melegen tartj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat kicsontozom, kockára vágom. Szalámit szintén összedarabolom. Az új hagymát vékonyra karikázom, a kaliforniai paprikát hajszálnyira hosszában feldarabolom. Zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat és mellet megmossuk, a combokat kettőbe, a mellet négybe vágjuk. (Természetesen nem muszáj vegyes húsból csinálni, de nálunk mindegyiknek megvan a maga rajongótábo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű