1 közepes főtt, lehűtött burgonya összetörve
2 dl a burgonya főzővizéből
2 tk. só
3 ek. olaj
50 dkg kenyérliszt
1 tk. cukor
2 dkg élesztő
Tetejére:
1 nagy doboz tejföl
1 g fokhagyma
csipet só
őrőlt bors
5 dkg reszeltsajt
2 fej lilahagyma
kb. 20 dkg apróra vágott bacon szalonna
A hozzávalókból tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés vízzet adok még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Hagyom duplájára kelni. Egy nagyobb sütőtepsit sütőpapírral kibélelek, a megkelt tésztát belenyomkodom.
A tejfölbe belereszelem a fokhagymát, a sajtot. Ízesítem sóval, borssal. A kinyújtott tésztára kenem. Elrendezem rajta a karikára vágott lilahagymát, végül megszórom a jó húsos bacon szalonnával.
20-30 percig hagyom pihenni, majd 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütöm. Paradicsommal, nyáron egy pohár hideg sörrel kitünő.
langyos tej-porcukor-élesztő-futtatjuk. edénybe-liszt-élesztős tej-vaj-tojás.s-összekeverem-gyúróm-kelesztem.-ha megkelt kinyújtom-egymásra hajtom-kinyújtom-szaggatom-25 percig...
Elkészítési idő: 1 óraA liszthez keverd hozzá sütőport, a sót, a cukrot és a szódabikarbónát. A liszt közepében hozz létre egy mélyedést, ide öntsd a vajat, a joghurtot, a tejet és a vizet. Kézzel gyú...
Elkészítési idő:Gyúrunk a lisztből nem nagyon kemény tésztát, vékonyra kinyújtjuk, az egyik felét tojásfehérjével bekenjük, és a lekvárból kis halmokat rakunk reá 3 cm távolságban, a tészta másik...
Elkészítési idő: 1,10 óra