menu

Családireceptkönyv.hu

Zsemlegombóc


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 16-20 gombóchoz:
6 - 8 szelet kenyér vagy 4 szikkadt zsemle
4 tojás
4 dl tej
40 dkg finomliszt
1 csapott ek só
bors
petrezselyem
1 hagyma – ízlés szerint

Elkészítés:


A kenyérszeleteket pirítós sütőben megpirítjuk, majd kis kockákra vágjuk. (Ha zsemléből készítjük, akkor a sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A zsemléket 1x1 cm-es kockára vágjuk, tepsibe terítjük és a forró sütőben ropogósra sütjük.)

A tojásokat és a tejet 1 csapott ek. sóval elkeverjük és hozzáadjuk a lisztet. A pirított kis kockákat a masszához adjuk, jól összekeverjük, egészen sűrű, „mázgás” lesz. Én 1 fej hagymát apróra vágtam, kevés olajon átsütöttem és ezt is a masszához adtam, de ez elhagyható, nem része az alapreceptnek, viszont jó ízt ad neki. Lefedjük, 20 percig pihentetjük.
A masszából 2 evőkanál segítségével megközelítőleg egyforma adagokat szaggatunk egy jól meglisztezett tálcára, és lisztes kézzel laza gombócokat kerekítünk belőlük .
Óvatosan forrásban lévő sós vízbe tesszük őket (több részletben), és lassú forralással 10-15 percig főzzük. Mielőtt kivennénk a vízből, egyet kettévágunk, megnézzük, átfőtt-e. Ha igen, tálba szedjük őket, meglocsoljuk az olajjal, fedő alatt kíméletesen összerázzuk, és tálalásig melegen tartjuk.
http://csikcsak-otthona.webnode.hu/products/vadas-zsemlegomboccal/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sára
Mozzarellás baconös burgonya a sütőből, mennyei tejf
Mozzarellás baconös burgonya a sütőből, mennyei tejf

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt bacont és az apróra vagdosott mozzarellát is...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Tepsis krumpli, ahogy még nem láttad
Tepsis krumpli, ahogy még nem láttad

A burgonyákat megtisztítjuk, majd cikkekre vágjuk. Egy nagy lábasba dobjuk, majd forró vízzel felöntjük. Sózzuk, majd forrástól számítva 3 percig főzzük. Leszűrjük. Egy nagyobb t...

Elkészítési idő: 85 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sütőben sült hagyma (Sóbors)
Sütőben sült hagyma (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A hagymák tetejét és alját vágjuk le, de ne pucoljuk meg őket, hagyjuk rajtuk a héjukat. Tegyük őket sorban egy jénaiba vagy sütőtálba. Loc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Párolt lilakáposzta
Párolt lilakáposzta

1, A megtisztított, felszeletelt káposztát megsózzuk, állni hagyjuk. 2. Egy lábosban zsírt hevítünk, benne a cukrot világosbarnára pirítjuk. 3. Hozzátesszük az apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk