Családireceptkönyv.hu

Zsemlegombóc


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 16-20 gombóchoz:
6 - 8 szelet kenyér vagy 4 szikkadt zsemle
4 tojás
4 dl tej
40 dkg finomliszt
1 csapott ek só
bors
petrezselyem
1 hagyma – ízlés szerint

Elkészítés:


A kenyérszeleteket pirítós sütőben megpirítjuk, majd kis kockákra vágjuk. (Ha zsemléből készítjük, akkor a sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A zsemléket 1x1 cm-es kockára vágjuk, tepsibe terítjük és a forró sütőben ropogósra sütjük.)

A tojásokat és a tejet 1 csapott ek. sóval elkeverjük és hozzáadjuk a lisztet. A pirított kis kockákat a masszához adjuk, jól összekeverjük, egészen sűrű, „mázgás” lesz. Én 1 fej hagymát apróra vágtam, kevés olajon átsütöttem és ezt is a masszához adtam, de ez elhagyható, nem része az alapreceptnek, viszont jó ízt ad neki. Lefedjük, 20 percig pihentetjük.
A masszából 2 evőkanál segítségével megközelítőleg egyforma adagokat szaggatunk egy jól meglisztezett tálcára, és lisztes kézzel laza gombócokat kerekítünk belőlük .
Óvatosan forrásban lévő sós vízbe tesszük őket (több részletben), és lassú forralással 10-15 percig főzzük. Mielőtt kivennénk a vízből, egyet kettévágunk, megnézzük, átfőtt-e. Ha igen, tálba szedjük őket, meglocsoljuk az olajjal, fedő alatt kíméletesen összerázzuk, és tálalásig melegen tartjuk.
http://csikcsak-otthona.webnode.hu/products/vadas-zsemlegomboccal/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tócsni
Tócsni

A krumplit reszeld le tormareszelőn egy nagy tálba. Add hozzá a kefirt, majd keverd össze a tojásokkal. Ezt követően ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket....

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Montenegrói tepsis krumpli
Montenegrói tepsis krumpli

A krumplit hámozd meg, mosd le, csepegtesd le jól, vagy töröld át papírtörlővel. Vágd hozzávetőleg egyforma nagyságú szeletekre. Vegyítsd a kukoricadarát, a szezámmagot, a fűszerpa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejben sült burgonya
Tejben sült burgonya

A burgonyát megtisztítjuk, fél centi vastag karikákra, a bacont apró kockákra vágjuk. Egy tepsi aljára szórjuk a bacon felét. Ráteszünk egy réteg karika burgonyát, megszórjuk a mar...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Tarhonya
Tarhonya

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd rátesszük a száraz tarhonyát. Addig pirítjuk, amíg tetszőleges színt nem kap. Én szeretem ha kissé barnás színű. Felöntjük vízzel, ízlés s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk