menu

Családireceptkönyv.hu

Zsemlegombóc


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 16-20 gombóchoz:
6 - 8 szelet kenyér vagy 4 szikkadt zsemle
4 tojás
4 dl tej
40 dkg finomliszt
1 csapott ek só
bors
petrezselyem
1 hagyma – ízlés szerint

Elkészítés:


A kenyérszeleteket pirítós sütőben megpirítjuk, majd kis kockákra vágjuk. (Ha zsemléből készítjük, akkor a sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A zsemléket 1x1 cm-es kockára vágjuk, tepsibe terítjük és a forró sütőben ropogósra sütjük.)

A tojásokat és a tejet 1 csapott ek. sóval elkeverjük és hozzáadjuk a lisztet. A pirított kis kockákat a masszához adjuk, jól összekeverjük, egészen sűrű, „mázgás” lesz. Én 1 fej hagymát apróra vágtam, kevés olajon átsütöttem és ezt is a masszához adtam, de ez elhagyható, nem része az alapreceptnek, viszont jó ízt ad neki. Lefedjük, 20 percig pihentetjük.
A masszából 2 evőkanál segítségével megközelítőleg egyforma adagokat szaggatunk egy jól meglisztezett tálcára, és lisztes kézzel laza gombócokat kerekítünk belőlük .
Óvatosan forrásban lévő sós vízbe tesszük őket (több részletben), és lassú forralással 10-15 percig főzzük. Mielőtt kivennénk a vízből, egyet kettévágunk, megnézzük, átfőtt-e. Ha igen, tálba szedjük őket, meglocsoljuk az olajjal, fedő alatt kíméletesen összerázzuk, és tálalásig melegen tartjuk.
http://csikcsak-otthona.webnode.hu/products/vadas-zsemlegomboccal/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Teljes kiőrlésű nokedli
Teljes kiőrlésű nokedli

?A nokedlihez összekeverjük a tojásokat 150 ml vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót. ?Forrásban lévő vízbe szaggatjuk. ?Ha feljöttek a víz felszínére, elkészü...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Rita
Gombaszósz
Gombaszósz

A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, majd megpároljuk. Majd hozzáadjuk az apróra...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Indiai sültkrumpli
Indiai sültkrumpli

1. Hevíts olajat egy serpenyőben, dobd bele a római kömény magokat és a fokhagymát. Pirítsd egy percig, de vigyázz, ne égjenek oda. 2. Dobd bele a krumplit, és a szeletelt zöld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Krumplis fasírt fűszeresen
Krumplis fasírt fűszeresen

A burgonyát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges nedvességtől. Hozzáadjuk az a darált húst, majd az apróra vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk