-fél fel káposzta gyalulva
-6 sárgarépa szeletelve
-10 paprika gyalulva
-20 uborka gyalulva
-5 fej vöröshagyma szeletelve
-1 kg zöldséghez 1 dl 20%-os ételecet,10 dkg cukor,3 dkg só,1/2 tk citromsav
A hozzávalókat a sóval ecettel cukorral,citromsavval jól átforgatjuk. Pár órát állni hagyjuk.Üvegekbe tömködjük. Tetejére csipet borkén.
A vízbe feloldom a sót, a cukrot, beleteszem a fűszereket, a borként, a nátrium benzoátot, és máris készen áll arra, hogy bármikor hozzáadjuk a savanyításra szánt zöldségeket. Ter...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyűkáposztát -uborkát -zöld paradicsomot legyaluljuk -a paprikát csíkokra vágjuk -egy nagy edénybe tesszük -rászorjuk a cukrot,+ sót + borként -rálocsoljuk az ecetet és kézzel jól...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: Közepes1. Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, gyöngyhagymát jól megmossuk, a levet hidegen összekeverjük. 2. A már meglevő lébe bármikor pótolhatjuk a savanyúságnak valókat.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforralom a vizet a sóval, langyosra hűtöm. Alaposan megsikálom a fürtös uborkákat, megtisztítom a fokhagymát, tormát, megmosom a kaporszárat. Oldalára fektetem a gondosan e...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes