-fél fel káposzta gyalulva
-6 sárgarépa szeletelve
-10 paprika gyalulva
-20 uborka gyalulva
-5 fej vöröshagyma szeletelve
-1 kg zöldséghez 1 dl 20%-os ételecet,10 dkg cukor,3 dkg só,1/2 tk citromsav
A hozzávalókat a sóval ecettel cukorral,citromsavval jól átforgatjuk. Pár órát állni hagyjuk.Üvegekbe tömködjük. Tetejére csipet borkén.
A hozzávalókat legyaluljuk, majd rászórunk 8 dkg sót, 25 dkg cukrot, majd ráöntünk 3 dl 20%-os vagy 6 dl 10%-os ecetet, kávéskanál szalicilt teszünk rá és egészet jól összekavarju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük. 2. A hozzávalókból felöntőlevet készítünk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA répát lereszeljük. Az ecetet elkeverjük a sóval és a cukorral, addig keverjük, míg fel nem oldódik minden. Ekkor ráöntjük a répára, majd annyi vízzel engedjük fel, hogy ellepje....
Elkészítési idő: 10+30 perc Nehézség: KönnyűMindenféle savanyúság eltevésére remek lé. A zöldségeket üvegekbe töltöd és a levet elkevered és felöntöd. Paprikánál érdemes megszurkálni kicsit a paprikákat, hogy a lé bele men...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű