-3 kg paradicsom
-4-5 db paprika
-4-5 fej vöröshagyma
-1 fej fokhagyma
-1 zellerzöld
-6 db alma
-só
-1 tkfehérbors,oregano,őrölt babér,kakukkfű,bazsalikom
Felszeletelve a hozzávalókat fazékban szétfőzzük.60 perc alatt.
Botmixerrel pépesítjük.
Főzzük sűrűsödésig. Cukrozzuk ízlés szerint.Teaszűrőn átpasszírozzuk. Forrón üvegbe töltjük. Tetejére 1 ek. olajat csorgatunk. Száraz dunszt.
A tojást és a kolbászt ledaráljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a mustárt és pirospaprikát. Ha sűrű adhatunk hozzá tejszínt. A túrót simára keverjük a tejszínnel és a masszáho...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tökéletes házi majonéz készítése ott kezdődik, hogy minden hozzávalót lehűtünk. Enélkül is sikerül ugyan, és persze kicsit furán néz ki, amikor az üveg olajat bedobom a hűtőbe, d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt krémesen puhára sütjük őket. A már sülő padlizsánok mellé nagyjából a 20. perc környékén be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kimagozott gyümölcsöket megszórjuk a cukorral, a csipet sóval. Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a szegfűszeget. Néhány perc alatt épp csak roppanósra főzzük. A pudingport a te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű