-gyalult káposzta
-kapor
-fokhagyma
-szeletelt vöröshagyma
-kenyér
1 liter vízhez 1 ek. sót teszünk. Forraljuk a vizet fel. Tegyük nagy üvegbe a zöldségeket,forrázzuk le vízzel,hogy ellepje. Tetejére kenyér 3-4 nap kovászolás.2. nap ledobhatjuk a kenyeret.
A káposztafejek torzsa részét kivályuk késsel, üreget képezve, amit megtöltünk csurig sóval. Sorba rakjuk a hordóban a fejeket sós üregükkel felfelé, a sorok közé fektetünk bőven k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta külső leveleit leszedtem, megmostam, majd félbe vágtam. Az eredeti német V-gyalu (nemesacél pengékkel) segítségével vékonyra gyalultam. A vöröshagymát félbevágtam, kiv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűUborkát és a hagymát alaposan megmosom, legyalulom, szeletelem, és ráteszem a fűszereket. Clingfilm-mel letakarom (Folpack) Többször átforgatom, miközben jó sok levet enged. K...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA fokhagymát megtisztítása után (a végét a gyökér felől vágjuk le) csirátlanított üvegbe tesszük, felöntjük rizsecettel, egy kiskanál cukrot adunk hozzá, csirátlanított csavaros te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű