20 evőkanál étolaj
5 nagy fej vöröshagyma
10 db paradicsom
5 db nagy paprika
10 gerezd fokhagyma
250 ml víz
10 púpozott teáskanál pirospaprika
5 púpozott teáskanál őrölt kömény
4 kg krumpli
4 l víz
1 kg kolbász
bors só
1. vöröshagymát apróra vágni,burgonyát a vízbe aprítani, paprikát és paradicsomot kockára vágni, fokhagymát nyomóval átnyomni
2.olajjal és hagymával kezdeni
3. paprikát paradicsomot és fokhagymát beledobni
4. fűszerpaprika, kömény, utána 2,5 dl víz
5. só, bors ízlés szerint, és addig főzni amíg a paradicsom megpuhul
6. hozzáadni a krumplit és vizet
7. amikor már majdnem jó akkor a kolbászt
8. sóval és borssal ízesíteni
Érdemes savanyú uborkát, kenyeret hozzá szerválni.
Csípősség függ a kolbásztól a fűszerpaprikától, és az extra csípőstől!
A krumplit meghámozzuk, és egészben puhára főzzük sós vízben. (Ha túl nagy, azt vízszintesen kettévágjuk). A tojásokat pedig keményre főzzük. A csirkemellet vékony négyzetekre szel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA leszűrt lencsét bő vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A menta leveleit lecsipkedjük, néhány levélkét félreteszünk, a többit felaprítjuk, majd simára keverjük a joghurttal, tov...
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk.Jól nyújtható legyen! 5mm vastag téglalappá nyújtjuk,1cm széles csíkokat vágunk,ezeket megsodorjuk,és méretre vágjuk.Sós,olajos vízben kifőzzük. A zse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát lereszeljük, és jeges vízbe tesszük 10 percre, hogy kiázzon belőle a keményítő és szép ropogós legyen. 10 perc után nyomkodjuk ki belőle az összes vizet és adjuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű