1 nagyobb csirkemell
2-3 sárgarépa
1-2 színes kaliforniai paprika
1 nagy fej hagyma
kínai fűszerkeverék
egy kevés fahéj
szójaszósz
1 csomag levelestészta
1 tojás
Kevés olajon megdinsztelem a hagymát.
A kis kockákra vágott, vagy ledarált csirkemellett lepirítom és a csíkokra vágott zöldségekkel összefőzöm.
A fűszerekkel mindenki a maga ízlésére alakíthatja.
A levelestésztát kinyújtom 12 részre vágom, megtöltöm és minden oldalát összenyomkodom, hogy ne follyon ki a töltelét.
Tepsibe rakom, tojással megkenem a táskák tetejét, és sütőben megsütöm.
A töltelék ne legyen meleg amikor a tésztára rakjuk, mert a levelestészta kicsit megolvad és könnyen kilyukdhat.
Több napig is eláll a hűtőben, és hidegen is nagyon finom, de az a tapasztalat, hogy még melegen elfogy.
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet 5-6 szeletre vágjuk és egy kicsit klopfoljuk, majd átkenjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. 2. A mozzarellát apró darabokra szeleteljük, az ementálit...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellfilét lapjával kettévágjuk, kicsit kiklopfoljuk, és megsózzuk. Kevés kókuszzsírt felolvasztunk egy serpenyőben, ezen elkezdjük sütni a csirkemellet. G...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd paprikás lisztbe forgatjuk. 2. Serpenyőben felhevített olajon kicsit megsütjük. 3. Egy tűzálló tál aljára rakjuk s...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz