50 dkg liszt,
csipet só,
2 tojás sárgája ,
4 evőkanál cukor,
2,5 dl tej,
3 dkg élesztő vagy szárított élesztő 1 zacsi,
10 dkg olvasztott vaj.
Lisztet,sót összekeverni,tojás sárgát belekeverni,élesztőt is és végül a vajat.Az élesztőt nem futattam fel.Ha kell esetleg liszt vagy tej,akkor pótolni.Keleszteni kell langyos helyen duplájára. Ha megkelt nyujtani kb 1 cm vastagra, 10x10 cm-es négyzeteket vágni, lekvárt bele, felcsavarni, végeit összenyomkodni. Tepsibe rakom egymás mellé szorosan, kelesztem még egy 20-30 percet, lekenem tojással és mehet az előmelegített sütőbe, 180fok.
Aaz elesztot futtatjuuk. Elkezdjuk dagasztani, ha osszealt hozzaadjuk az olajat es fenyesre dagasztjuk.1 ora pihenes. Vekonyra nyujtjuk, toltjuk, vajazott tepsibe rakjuk es meg 15...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipet s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézBriós: Helyezze a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a tojást és a tejet a robotgép táljába. Ezután körülbelül 4 percig dagasztjuk. 2. lépés – A vajat darabokra vágjuk, és a dagasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet egy nagy tálba szitáljuk. A tejet kis lángon meglangyosítjuk, majd az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk,1 mk cukorral elkeverjük és lefedve felfuttatjuk. A lisztet, a c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű