menu

Családireceptkönyv.hu

Lekvárosbukta


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
csipet só,
2 tojás sárgája ,
4 evőkanál cukor,
2,5 dl tej,
3 dkg élesztő vagy szárított élesztő 1 zacsi,
10 dkg olvasztott vaj.

Elkészítés:


Lisztet,sót összekeverni,tojás sárgát belekeverni,élesztőt is és végül a vajat.Az élesztőt nem futattam fel.Ha kell esetleg liszt vagy tej,akkor pótolni.Keleszteni kell langyos helyen duplájára. Ha megkelt nyujtani kb 1 cm vastagra, 10x10 cm-es négyzeteket vágni, lekvárt bele, felcsavarni, végeit összenyomkodni. Tepsibe rakom egymás mellé szorosan, kelesztem még egy 20-30 percet, lekenem tojással és mehet az előmelegített sütőbe, 180fok.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
kürtős kalács
kürtős kalács

1 kg lisztből, fél l tejben 50 g élesztő felfuttatva, 10 dkg olvasztott vajból, 1 dl olajból, 1 tojásból, 2 kanál cukorral és csipetnyi sóval tésztát dagasztottam, 1 órát kelni hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Márványos koszorú
Márványos koszorú

1. A sütőport, a kakaót és a lisztet összekeverjük, majd mehet bele a tojás és a margarin, összekeverjük, és a kuglófformába nyomkodjuk úgy, hogy körben pereme is legyen. 2. Kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bolus (holland fahéjas)
Bolus (holland fahéjas)

Tésztát dagasztunk a hozzávalókból. Ha nagyon kemény lenne, adunk hozzá még 2-3 evőkanál tejet. A nyers tészta valamivel lágyabb a szokásos kenyértésztánál, hogy könnyen sodorható...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Amália
Mákos tekercs
Mákos tekercs

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett felületen két vékony lapot nyújtunk belőle. Megkenjük a töltelékkel mind a két lapot és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk