menu

Családireceptkönyv.hu

Beigli diós-mákos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


90 dkg liszt ,
25 dkg ráma ,
12,5 dkg zsír ,
10 dkg porcukor ,
2,5 dkg élesztő ,
2 tojássárga ,
1 dkg só ,
1 dl hideg tejszin ,
kb 2 dl hideg víz ,
1 tojás a kenéshez .
Előbb a tölteléket kell elkészíteni , hogy legyen ideje kihűlni .
Töltelék :
70 dkg dió vagy mák ,
50 dkg cukor ,
15 dkg zsemlemorzsa ,
1/2 dl víz , mazsola , fahéj , citromhéj , szegfüszeg .

Elkészítés:


A vizet a cukorral felforralni és utána ráönteni a többi hozzávalókat . 6 x 27 dkg adagnak kell kijönni mind a tészta mind a tölteléknek . Nem kell futtatni az élesztőt csak belemorzsolni a lisztbe . Összegyúrni és pihentetni majd kinyújtani és tölteni . Megkenni tojássárgával , és ha megszárad akkor a tojás fehérjével . Másnapig hideg helyre tenni nem hűtőbe . Jól megszurkálni a tepsi aljáig tetején és az oldalán . Másnap 180 fokon 30 perc sütés

Beigli diós-mákos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
KLASSZIKUS KUGLÓF
KLASSZIKUS KUGLÓF

1/2 dl tejet meglangyosítsunk, belekeverünk egy tk. cukrot és hozzámorzsoljuk az élesztőt. Elkeverjük, majd pár percre meleg helyre tesszük, hogy az élesztő felfusson. A robotgép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Citromos kuglóf
Citromos kuglóf

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2. Mércés poharat használunk a hozzávalók méréséhez. Egy keverőtálba öntjük az olajat, hozzáadjuk a két tojást, a 2 evőkanál citromlevet, a c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mazsolás foszlós kalács
Mazsolás foszlós kalács

Az élesztőt kis langyos tejben felfuttatjuk. Kelesztőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a többi hozzávalót, a megkelt kovászt, és a vajat. Sima, ruganyos tésztát dagasztunk, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Kalács
Kalács

Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk 1 kanál porcukor és 2 dl langyos tej keverékében. Lisztet a hozzávalókkal összekeverjük, a végén hozzáadjuk az élesztős tejet, és az olvaszto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk