menu

Családireceptkönyv.hu

Beigli diós-mákos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


90 dkg liszt ,
25 dkg ráma ,
12,5 dkg zsír ,
10 dkg porcukor ,
2,5 dkg élesztő ,
2 tojássárga ,
1 dkg só ,
1 dl hideg tejszin ,
kb 2 dl hideg víz ,
1 tojás a kenéshez .
Előbb a tölteléket kell elkészíteni , hogy legyen ideje kihűlni .
Töltelék :
70 dkg dió vagy mák ,
50 dkg cukor ,
15 dkg zsemlemorzsa ,
1/2 dl víz , mazsola , fahéj , citromhéj , szegfüszeg .

Elkészítés:


A vizet a cukorral felforralni és utána ráönteni a többi hozzávalókat . 6 x 27 dkg adagnak kell kijönni mind a tészta mind a tölteléknek . Nem kell futtatni az élesztőt csak belemorzsolni a lisztbe . Összegyúrni és pihentetni majd kinyújtani és tölteni . Megkenni tojássárgával , és ha megszárad akkor a tojás fehérjével . Másnapig hideg helyre tenni nem hűtőbe . Jól megszurkálni a tepsi aljáig tetején és az oldalán . Másnap 180 fokon 30 perc sütés

Beigli diós-mákos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar legyező avagy fátyol kalács
legyező avagy fátyol kalács

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd beletesszük az élesztőt és felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a vajat, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, majd összegyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Ostoros kalács
Ostoros kalács

Langyos, cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókból lágy tésztát dagasztunk, majd fél órát kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémet. A margarint , a porcukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Lekvárosbukta
Lekvárosbukta

Lisztet,sót összekeverni,tojás sárgát belekeverni,élesztőt is és végül a vajat.Az élesztőt nem futattam fel.Ha kell esetleg liszt vagy tej,akkor pótolni.Keleszteni kell langyos hel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Öt perces kuglóf
Öt perces kuglóf

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk