90 dkg liszt ,
25 dkg ráma ,
12,5 dkg zsír ,
10 dkg porcukor ,
2,5 dkg élesztő ,
2 tojássárga ,
1 dkg só ,
1 dl hideg tejszin ,
kb 2 dl hideg víz ,
1 tojás a kenéshez .
Előbb a tölteléket kell elkészíteni , hogy legyen ideje kihűlni .
Töltelék :
70 dkg dió vagy mák ,
50 dkg cukor ,
15 dkg zsemlemorzsa ,
1/2 dl víz , mazsola , fahéj , citromhéj , szegfüszeg .
A vizet a cukorral felforralni és utána ráönteni a többi hozzávalókat . 6 x 27 dkg adagnak kell kijönni mind a tészta mind a tölteléknek . Nem kell futtatni az élesztőt csak belemorzsolni a lisztbe . Összegyúrni és pihentetni majd kinyújtani és tölteni . Megkenni tojássárgával , és ha megszárad akkor a tojás fehérjével . Másnapig hideg helyre tenni nem hűtőbe . Jól megszurkálni a tepsi aljáig tetején és az oldalán . Másnap 180 fokon 30 perc sütés
A langyos tejben keverjünk el egy teáskanál kristálycukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt, enyhén keverjük el azt is, és tegyük félre nagyjából tíz percre, hogy az élesztő felfuth...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesHogyan készítsük el ezt a puha tejes kenyeret Használhatja a kenyérsütőt vagy más tésztafogóval felszerelt cukrász robotot A dagasztógép táljába öntjük a lisztet, a cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tetet és a cukrot beleteszem egy tálba. Meglangyítom gázon,de csak annyira,hogy éppen meleg legyen. Fél bögrényi tejet veszek ki belőle, majd beleteszem az élesztőt és kanállal j...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű