1 kg krumpli
1 nagy fej hagyma
1 pohár tejföl
olaj
só, bors
babérlevél
majoránna
pirospaprika
A hagymát kockázd fel, egy mélyebb edényben, olajon pirítsd üvegesre, majd adj hozzá egy evőkanálnyi pirospaprikát és egy fél deci vizet. Ezután pucold meg a krumplit, vágd kockákra, tedd a serpenyőbe, adj hozzá egy babérlevelet, és szórj rá majoránnát, sót és borsot. Ha ezzel megvagy, öntsd fel az egészet annyi vízzel, hogy ellepje a krumplit, és főzd addig, amíg meg nem puhul. Ha már elég puha, sűrítsd be: a tejfölt a liszttel keverd össze, adj hozzá egy kis hideg vizet, és keverd el a már megpuhult krumplival. Még egyszer forrald össze az egészet, és már el is készültél.
Kelkáposztafőzelék1 Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb fej kelkáposzta 4 nagyobb krumpli 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt 1 teáskanál pirospaprika köménymag só bors o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A megtisztított és darabolt brokkoliszárat 5 percre, a rózsákat kb. 3 percre lobogó sós vízbe dobjuk, leszűrjük. A tojásokat tojásszeletelővel kockákra aprítjuk. 2 t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majoranná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot leszárazzuk, a leveleket váltott vízben megmossuk, majd puhára főzzük őket lobogó, sós vízben. Azután leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, lecsepegetjük, kinyomkodjuk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű