Családireceptkönyv.hu

HABARÁS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


LEVESEKHEZ
1.5-2 deci tej/tejszín/tejföl/jaurt (joghurt)
1 tojássárga
1-2 kanál liszt

Elkészítés:


a hozzávalókat összekavarjuk: a tejet a sárgával jól összekavarjuk, majd fokozatosan adagoljuk a lisztet
használhatunk villát, nem csomosódik össze, a biztonság kedvéért a levesbe szűrjük bele
a lisztet el lehet hagyni lisztérzékenyeknek, fogynivágyóknak
miután levettük a tűzről legalább 15 percet fedetlenül hagyjuk hűlni a biztonság kedvéért vagy a habaráshoz adjuk 1 meregetőkanál levest, s úgy öntsük a leveshez, nehogy kicsapódjék
ha savanyú levesekhez, csorbákhoz adjuk, a savanyítást a habarás után végezzük el

Trükkök, tippek, praktikák:


HABARÁS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gríz galuska
Gríz galuska

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ökörszem anyukám mondta
Ökörszem anyukám mondta

A sonka szeleteket egy kivajazott teflon edénybe tesszük, és megkenjük mustárral és majonézzel. Sózzuk, borsozzuk és ráütjük a tojásokat. Végül pedig megszórjuk reszelt sajttal. S...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Ajváros juhtúrós kosár
Ajváros juhtúrós kosár

A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, és 28x40 cm-re nyújtjuk. Kiszúrunk belőle 9,5 cm átmérőjű körlapokat. A muffin mélyedéseket jól kikenjük vajjal. A lap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Az E-számok: vajon veszélyesek-E?
Az E-számok: vajon veszélyesek-E?

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk