Három deci friss, házi tejszínt
Három deci friss, házi tejszínt lehetőleg fém keverőtálba öntünk, és elektromos habverővel a legerősebb fokozaton verni kezdjük. Először szépen felhabosodik, majd eléri a tejszínhab állagot, de ne gyengüljünk el, a vaj a cél, verjük tovább. Folyamatosan mozgassuk a habverőt a tálban ide-oda.
Fűszervaj
Tíz dekányi puha vajat villával áttörünk, majd tetszőleges szárított és zöldfűszereket szórunk bele. Alaposan összekeverjük és fóliába csomagolva hűtőben tároljuk. Pirítós kenyérre vagy egy szelet natúran sült húsra olvasztva, fantasztikus íze van. Mi most snidlinget és fokhagymát használtunk. De remek a tárkony-citromhéj párosítás, vagy a kapor-snidling, mehet a bors és a nagyon finomra vágott zöldhagyma, bármi ami a szívünknek kedves.
**http://borsa.hu/20091007/vajat_keszitettunk_hazilag/vaj_keszitese_recept/
****https://www.facebook.com/kertlap.hu/photos/a.363308736775.165563.329669406775/10152973393546776/?type=1&theater
1. Prvo iseci krompir na četvrtine (pekarski krompir) i isprži ga tako da ostane čvrst. Ostavi da se hladi. Jagnjetinu podeli na 2 parčeta od po 200 grama i stavi da se kuva do...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben, kevés olajon pirítani kezdjük. 2. Ha már eresztett egy kis zsírt, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a paprikát. 3. Kész...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA nyers csirkemellet felkockáztam, aprítóba tettem. Hozzátettem a házi füstölt szalonnát és pépesítettem. Belereszeltem a sajtot, sóztam, borsoztam, tettem bele egy gerezd fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű