menu

Családireceptkönyv.hu

Házi vaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Három deci friss, házi tejszínt

Elkészítés:


Három deci friss, házi tejszínt lehetőleg fém keverőtálba öntünk, és elektromos habverővel a legerősebb fokozaton verni kezdjük. Először szépen felhabosodik, majd eléri a tejszínhab állagot, de ne gyengüljünk el, a vaj a cél, verjük tovább. Folyamatosan mozgassuk a habverőt a tálban ide-oda.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fűszervaj

Tíz dekányi puha vajat villával áttörünk, majd tetszőleges szárított és zöldfűszereket szórunk bele. Alaposan összekeverjük és fóliába csomagolva hűtőben tároljuk. Pirítós kenyérre vagy egy szelet natúran sült húsra olvasztva, fantasztikus íze van. Mi most snidlinget és fokhagymát használtunk. De remek a tárkony-citromhéj párosítás, vagy a kapor-snidling, mehet a bors és a nagyon finomra vágott zöldhagyma, bármi ami a szívünknek kedves.


**http://borsa.hu/20091007/vajat_keszitettunk_hazilag/vaj_keszitese_recept/

****https://www.facebook.com/kertlap.hu/photos/a.363308736775.165563.329669406775/10152973393546776/?type=1&theater

Házi vaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldség krém /esszencia
Zöldség krém /esszencia

,1 kg zöldséghez 30 dkg só és annyi oliva,hogy könnyen vigye a gép. Csak parajdi sóval! Nagyon kevés kell belőle az ételbe!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrémes körözött
Sajtkrémes körözött

A túrót összekeverjük a sajtkrémmel, az apróra kockázott hagymával, tejföllel, fokhagymával és ízlés szerint fűszerezzük. Paradicsommal, uborkával, paprikával, póréhagymával d...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Teljes kiörlésű kenyér ( 2)
Teljes kiörlésű kenyér ( 2)

A kétféle lisztet egy tálban összekeverjük, és 50 fokos sütőben melengetjük kb. 10 percig. Kivesszük, mélyedést csinálunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, mellészórjuk a cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar PARADICSOM HIDEGEN.
PARADICSOM HIDEGEN.

. Legtöbben megfőzik a paradicsomot és úgy rakják el télre. Évek óta hidegen rakom el. Olyan az íze mintha egy érett paradicsomot ennél. Miért teszem így el? Mert nyersen benne va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk