Három deci friss, házi tejszínt
Három deci friss, házi tejszínt lehetőleg fém keverőtálba öntünk, és elektromos habverővel a legerősebb fokozaton verni kezdjük. Először szépen felhabosodik, majd eléri a tejszínhab állagot, de ne gyengüljünk el, a vaj a cél, verjük tovább. Folyamatosan mozgassuk a habverőt a tálban ide-oda.
Fűszervaj
Tíz dekányi puha vajat villával áttörünk, majd tetszőleges szárított és zöldfűszereket szórunk bele. Alaposan összekeverjük és fóliába csomagolva hűtőben tároljuk. Pirítós kenyérre vagy egy szelet natúran sült húsra olvasztva, fantasztikus íze van. Mi most snidlinget és fokhagymát használtunk. De remek a tárkony-citromhéj párosítás, vagy a kapor-snidling, mehet a bors és a nagyon finomra vágott zöldhagyma, bármi ami a szívünknek kedves.
**http://borsa.hu/20091007/vajat_keszitettunk_hazilag/vaj_keszitese_recept/
****https://www.facebook.com/kertlap.hu/photos/a.363308736775.165563.329669406775/10152973393546776/?type=1&theater
,1 kg zöldséghez 30 dkg só és annyi oliva,hogy könnyen vigye a gép. Csak parajdi sóval! Nagyon kevés kell belőle az ételbe!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a sajtkrémmel, az apróra kockázott hagymával, tejföllel, fokhagymával és ízlés szerint fűszerezzük. Paradicsommal, uborkával, paprikával, póréhagymával d...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA kétféle lisztet egy tálban összekeverjük, és 50 fokos sütőben melengetjük kb. 10 percig. Kivesszük, mélyedést csinálunk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt, mellészórjuk a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. Legtöbben megfőzik a paradicsomot és úgy rakják el télre. Évek óta hidegen rakom el. Olyan az íze mintha egy érett paradicsomot ennél. Miért teszem így el? Mert nyersen benne va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű