Családireceptkönyv.hu

JAPÁN SAJTTORTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás
120 g fehér csokoládé (vagy étcsokoládé)
120 g sótlan krémsajt

Elkészítés:


Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A tojások fehérjét tegyük a hűtőbe. Ezalatt az idő alatt a fehér csokoládét gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá a krémsajtot és a tojássárgáját, majd keverjük jó alaposan össze. Vegyük ki a fehérjét a hűtőből és verjük kemény habbá. Végül keverjük össze a két keveréket. Egy 15 cm átmérőjű tepsi alját kenjük meg egy kevés olajjal és öntsük bele a keverékünket. Mozgassuk meg többször is, hogy távozni tudjon a levegő a tésztából.

Egy nagy méretű tepsi közepébe helyezzük a kis tepsit és a nagyobbat öntsük fel vízzel (lásd. videó). 15 percen át 170 fokon, majd újabb 15 percig 160 fokon süssük, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk bent további 15 percre.

Végül vegyük ki a sütőből, várjuk meg amíg kihűl, szórjunk rá porcukrot és kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


JAPÁN  SAJTTORTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Marcipános csokoládétorta
Marcipános csokoládétorta

Egy kisebb kapcsos sütőformát (kb. 18 cm átmérő) kikenünk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához a margarint és a marcipánt egy főzőedényben állandó keverés mellett add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar marcipán
marcipán

A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten feloldódásig melegítjük. Állandó keverés közben apránként hozzáadjuk a lisztet, hogy csomómentes legyen. Ezzel besűrűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Cseresznyés túrótorta
Cseresznyés túrótorta

A túrót és a tejszínt botmixerrel jól kikeverjük, 5 evőkanál cukorral, citromlével, mazsolával ízesítjük. A zselatint 1 dl vízben felforralva feloldjuk, amikor langyosra hűlt, a tú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az eredeti New York-i sajttorta
Az eredeti New York-i sajttorta

Nagyon fontos, hogy a hozzávalókat időben kivedd a hűtőszekrényből, és csak akkor láss neki a pofonegyszerű sajttorta összeállításának, ha valamennyi szobahőmérsékletre melegedett....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk