3 tojás
120 g fehér csokoládé (vagy étcsokoládé)
120 g sótlan krémsajt
Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A tojások fehérjét tegyük a hűtőbe. Ezalatt az idő alatt a fehér csokoládét gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá a krémsajtot és a tojássárgáját, majd keverjük jó alaposan össze. Vegyük ki a fehérjét a hűtőből és verjük kemény habbá. Végül keverjük össze a két keveréket. Egy 15 cm átmérőjű tepsi alját kenjük meg egy kevés olajjal és öntsük bele a keverékünket. Mozgassuk meg többször is, hogy távozni tudjon a levegő a tésztából.
Egy nagy méretű tepsi közepébe helyezzük a kis tepsit és a nagyobbat öntsük fel vízzel (lásd. videó). 15 percen át 170 fokon, majd újabb 15 percig 160 fokon süssük, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk bent további 15 percre.
Végül vegyük ki a sütőből, várjuk meg amíg kihűl, szórjunk rá porcukrot és kész.
*http://www.tudasfaja.com/az-egesz-vilag-bolondul-ezert-a-japan-sajttortaert-csupan-3-dolog-kell-hozza/
Összegyúrjuk a tészta alapanyagait, majd a tésztával kibélelünk egy kapcsos tortaformát. 180 fokos sütőben félig megsütjük, és hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a vajat, a porcukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez: 250 gr mascarpone (vagy Lidl-s Pilos krémsajt), 100 gr porcukor, 200 ml görög joghurt (vagy sztracsatellás), 300 ml habtejszín (30-32%), 10-15 db Oreo keksz. A mascarpo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesEgy 26 cm átmérőjű tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, amire félbevágott meggyeket teszünk. Domború héjas oldalukkal lefelé. Megfőzzük a pudingot, a cukorral és a vaníliás c...
Elkészítési idő: 2 h kb Nehézség: KözepesA krémhez fél dl tejben simára keverjük a pudingport egy csészében. Egy lábasba öntjük a maradék tejet a cukorral, majd hozzáöntjük a simára kevert pudingport is és alacsony lángon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű