3 tojás
120 g fehér csokoládé (vagy étcsokoládé)
120 g sótlan krémsajt
Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A tojások fehérjét tegyük a hűtőbe. Ezalatt az idő alatt a fehér csokoládét gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá a krémsajtot és a tojássárgáját, majd keverjük jó alaposan össze. Vegyük ki a fehérjét a hűtőből és verjük kemény habbá. Végül keverjük össze a két keveréket. Egy 15 cm átmérőjű tepsi alját kenjük meg egy kevés olajjal és öntsük bele a keverékünket. Mozgassuk meg többször is, hogy távozni tudjon a levegő a tésztából.
Egy nagy méretű tepsi közepébe helyezzük a kis tepsit és a nagyobbat öntsük fel vízzel (lásd. videó). 15 percen át 170 fokon, majd újabb 15 percig 160 fokon süssük, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk bent további 15 percre.
Végül vegyük ki a sütőből, várjuk meg amíg kihűl, szórjunk rá porcukrot és kész.
*http://www.tudasfaja.com/az-egesz-vilag-bolondul-ezert-a-japan-sajttortaert-csupan-3-dolog-kell-hozza/
A tojások fehérjét felverjük sóval, majd a cukrot hozzá adva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük. de csak a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a browniet sütjük meg. A formánk alját béleljük sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csokit a vajjal olvasszuk fel és a tojást a cukorral alaposan keverjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejtermékeket, végül a szódabikarbónával átszitált lisztet, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát megsütjük a szokásos recept szerint.(lsd. "piskóta") Megkenjük a lekvárral. A vanília pudingot megfőzzük, hozzá keverve a bourbon vaníliás cukrot és a sima cukrot....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű