3 tojás
120 g fehér csokoládé (vagy étcsokoládé)
120 g sótlan krémsajt
Válasszuk ketté a tojások fehérjét és sárgáját. A tojások fehérjét tegyük a hűtőbe. Ezalatt az idő alatt a fehér csokoládét gőz felett olvasszuk fel, adjuk hozzá a krémsajtot és a tojássárgáját, majd keverjük jó alaposan össze. Vegyük ki a fehérjét a hűtőből és verjük kemény habbá. Végül keverjük össze a két keveréket. Egy 15 cm átmérőjű tepsi alját kenjük meg egy kevés olajjal és öntsük bele a keverékünket. Mozgassuk meg többször is, hogy távozni tudjon a levegő a tésztából.
Egy nagy méretű tepsi közepébe helyezzük a kis tepsit és a nagyobbat öntsük fel vízzel (lásd. videó). 15 percen át 170 fokon, majd újabb 15 percig 160 fokon süssük, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk bent további 15 percre.
Végül vegyük ki a sütőből, várjuk meg amíg kihűl, szórjunk rá porcukrot és kész.
A tojásokat felverjük, simára keverjük a cukorral, majd beleforgatjuk az összes többi alapanyagot is. Egy körülbelül 22-24 centis tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beletöltjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a tojás nélkül összemorzsolom, majd a tojással tésztává gyúrom. Kinyújtom és kibélelem vele a 20 cm átmérőjű piteformát. Megszurkálom és a hűtőbe teszem, míg a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMálnazselé Először a málnazselét készítjük el. A málnát, vizzel cukorral alacsony lángon főzzük. Ha megfőtt, átszűrjük, hogy a magoktól meszabaduljunk. A keményítőt oldjuk fel egy...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok esetbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű