Tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
15 dkg porcukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 db tojássárgája
Krém:
3 dl tejben
2 db vaníliás cukrot
és a tészta 1 lapját összemorzsoljuk, s ezt egy ideig állni hagyjuk.
10 dkg vajat
15 dkg porcukor
2 kanál kakaót,
2 kanál barack lekvárt
és fél deci rumot.
Alapanyagokból könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle. A tésztát 3 felé vágjuk, és mind a 3 lapot megsütjük.
Krém:
3 dl tejben 2 db vaníliás cukrot és a tészta 1 lapját összemorzsoljuk, s ezt egy ideig állni hagyjuk. 10 dkg vajat 15 dkg porcukorral elkeverünk, hozzáadunk 2 kanál kakaót, 2 kanál barack lekvárt és fél deci rumot.
Ezt a beáztatott tészta masszájához adjuk. Az egészet a két lap közé kenjük. Tetejére 3 tojás fehérjét gőz fölött 20 dkg porcukorral felverjük, addig amíg jó kemény lesz, és a tetejére kenük.
A tojás sárgáját a cukorral, és a vízzel habosra kikeverem A lisztet a sütőporral összekeverem, és apránként a felvert tojásokhoz adagolom. A tojás fehérjét kemény habbá verem, é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1.”Nedves” hozzávalók. A mézet egy lábasban az apróra darabolt vajjal, a tejföllel és a tejjel megolvasztom, ne legyen túl forró, éppen csak hogy olvadjon el benne a vaj és egynemű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótába való alapanyagokat, kivéve a tojásfehérjét, mind egy nagy tálba helyezzük, és alaposan összekeverjük őket. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű(A fenti hozzávalók a közepestől kicsit nagyobb méretű tepsihez elegendő mennyiségek.) Először az omlós tésztát készítjük el. A szobahőmérsékletű vajat a liszttel, a cukorral, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes