Családireceptkönyv.hu

KOCSONYA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 disznóköröm, 1 csülök, 0.5 kg bőr, 1 kg combhús (hogy ne csak kövérség legyen az ételben)
1 gerezd fokhagyma
szemes feketebors
4 babérlevél

Elkészítés:


a disznóságokat főni tesszük: alul kerül a csülök és a disznóköröm, rá a bőr, legvégül a comb
hozzáadjuk a fokhagymagerezd felét, kb.5-6 cikk fokhagyma, a szemes borst, kb.15szem, s a babérlevelet, sót.
pótoljuk a vizet, ha kell, a lényeg, hogy annyi vizet tegyük, ahogy alig lepje el a hozzávalókat.
reggel feltesszük főni kicsi lángon, késődélutánig/estig főzzük, gyöngyözzék.
próbát vesszünk egy kistányérra, hidegre tesszük, ha megdermed kész a kocsonya.
a fokhagyma másik részét összezúzzuk s belekeverjük a lébe.
leszűrjük, különválasztjuk a húsokat a létől
tányérokba tesszük a hús, s feltöltjük a lével, hidegre tesszük pl.erkélyre

*Tálalás:
a csontokról lefejtett húsokat elosztjuk tányérokba, rátöltjük a levet, hidegre tesszük
másnap fogyasztható, pirospaprikát és ecetes vöröshagymát lehet tálalni melléje.

Trükkök, tippek, praktikák:


a szép kocsonyának áttesztőnek kell lennie, ezért fontos lassú lángon főzni
aki zsírtalanítani akarja, kiteheti a levet a hidegre, másnap szépen kanállal le lehet szedni, majd újra felmelegítve rátöltheti a húsokra
ha nem keményedik meg hozzá lehet adni 1-2 kiskanál zselatinport, vagy letölteni a léből és tovább főzni
a szárnyasokból, főleg pulykából, készült kocsonyába: csontos részeket kell tenni (szárny, nyak, fej). A többi követi a fenti lépéseket, csak a főzési idő csökken.

*http://erdelyireceptek.com/kocsonya/

KOCSONYA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fasírt
Fasírt

A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnal körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...

Elkészítési idő: 20-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Holstein szelet hasábburgonyával4 szelet sertéskaraj
Holstein szelet hasábburgonyával4 szelet sertéskaraj

A húst előkészítjük. Megmossuk és jól lecsepegtetjük. Vékonyra klopfoljuk, majd a széleit bevagdossuk, így sütés közben nem fog felfelé kunkorodni. Ízlés szerint sózzuk, bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Wokban való sütés
Wokban való sütés

A wokot olaj nélkül feltesszük a legnagyobb lángra és addig forrósítjuk, míg füstölni nem kezd. Ekkor beleöntünk kb. fél deci olajat és minden részét bevonjuk az olajjal. Ezután ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Tejfölös-tojásos karaj - OK
Karaj - Tejfölös-tojásos karaj - OK

1. A tojást keményre főzzük, leszedjük a héját és felkarikázzuk. 2. Tejföllel összekeverjük, sózzuk. 3. Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele. 4. A karajból vékony szel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk