Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

KOCSONYA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 disznóköröm, 1 csülök, 0.5 kg bőr, 1 kg combhús (hogy ne csak kövérség legyen az ételben)
1 gerezd fokhagyma
szemes feketebors
4 babérlevél

Elkészítés:


a disznóságokat főni tesszük: alul kerül a csülök és a disznóköröm, rá a bőr, legvégül a comb
hozzáadjuk a fokhagymagerezd felét, kb.5-6 cikk fokhagyma, a szemes borst, kb.15szem, s a babérlevelet, sót.
pótoljuk a vizet, ha kell, a lényeg, hogy annyi vizet tegyük, ahogy alig lepje el a hozzávalókat.
reggel feltesszük főni kicsi lángon, késődélutánig/estig főzzük, gyöngyözzék.
próbát vesszünk egy kistányérra, hidegre tesszük, ha megdermed kész a kocsonya.
a fokhagyma másik részét összezúzzuk s belekeverjük a lébe.
leszűrjük, különválasztjuk a húsokat a létől
tányérokba tesszük a hús, s feltöltjük a lével, hidegre tesszük pl.erkélyre

*Tálalás:
a csontokról lefejtett húsokat elosztjuk tányérokba, rátöltjük a levet, hidegre tesszük
másnap fogyasztható, pirospaprikát és ecetes vöröshagymát lehet tálalni melléje.

Trükkök, tippek, praktikák:


a szép kocsonyának áttesztőnek kell lennie, ezért fontos lassú lángon főzni
aki zsírtalanítani akarja, kiteheti a levet a hidegre, másnap szépen kanállal le lehet szedni, majd újra felmelegítve rátöltheti a húsokra
ha nem keményedik meg hozzá lehet adni 1-2 kiskanál zselatinport, vagy letölteni a léből és tovább főzni
a szárnyasokból, főleg pulykából, készült kocsonyába: csontos részeket kell tenni (szárny, nyak, fej). A többi követi a fenti lépéseket, csak a főzési idő csökken.

*http://erdelyireceptek.com/kocsonya/

KOCSONYA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Tejszínes mustáros karaj,
Tejszínes mustáros karaj,

A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos - tejszínes rántott hús
Sajtos - tejszínes rántott hús

A karajt elkezdem a megszokott lisztbe , tojásba panírozni , de nem zsemlemorzsába hanem reszelt sajtba forgatom , tepsibe olajat öntök és arra helyezem egymás mellé a húst amit a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Bőrős császárhús
Bőrős császárhús

A húst vágódeszkán előkészítjük a sütéshez. A húsos részét enyhén bedörzsöljük sóval, borssal, kevés őrölt köménnyel. Letépünk egy akkora alufólia darabot, amivel majd be tudjuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kolbász
Kolbász

A fokhagymát a vízben áztazva keverük az anyaghoz két háromször alaposan össze dagasztjuk töltés előtt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk