Hozzávalók
1 kg liszt
5 tojássárgája
5 dkg olvasztott vaj
8 dl tej
pici rum
pici só
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
6 dkg élesztőElkészítése:
2-3 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat a vaj kivételével egy tálba tesszük. Jól kidolgozzuk, majd az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk, és legvégül lisztezett deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra egyengetjük, kiszaggatjuk, és letakarva pihentetjük kb. fél órát, majd nem túl forró olajban kisütjük. Sütés előtt a közepét benyomjuk, ez kerül alulra, és fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük, és porcukorral meghintjük. A lyukakba lekvárt vagy nutellát is tehetünk.
A háztartási kekszet durvára daraboljuk, összedolgozzuk az áttört gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és szép simára egyenget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKorongok készítése: A margarint a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét és a vaníliás cukrot is. Tovább keverjük, majd a sóval elkevert liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, legalább fél órát hideg helyre tesszük. 2. Ezalatt megtisztítjuk az almákat, apró kockákra vágjuk, dinsztelni tesszük, hozzáadjuk a cukrot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tepsit kibéleljük alufóliával, beleteszünk kb. 1 kg magozott meggyet. 2. Piskóta: 6 tojás fehérjét habosra keverünk 2 kanál vízzel, 8 kanál cukorral. Hozzáadjuk a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű