45 dkg kakaós keksz
2 csomag Aranka vaníliakrém (Dr. Oetker, más főzés nélküli krém is lehet)
6 dl tej
1 dl habtejszín
1 tábla tejcsokoládé
A krémport a tejjel egy edénybe tesszük és mixerrel felverjük, félretesszük. A habtejszínt is felverjük és a krémhez adjuk kanalanként, óvatosan, hogy ne törjön. A kekszet három részre osztjuk. Egy tortaformába, vagy tepsibe rakunk egy sor kekszet, erre egy réteg krém kerül. Ismét egy réteg keksz, majd egy réteg krém következik és befedjük az utolsó adag keksszel. A maradék krémet a tetejére halmozzuk, elsimítjuk. A csokoládét lereszeljük és a krém tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de a legjobb, ha egész éjjel áll, így a keksz megpuhul.
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral és a vízzel habbá verjük, majd a tojássárgákat hozzáadjuk, és tovább verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a dióval, és a habhoz könnyed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a hozzávalókat. A tojással kezdjük és adjuk hozzá sorba a többi hozzávalókat.Utoljára a darált mákot. Vajazott és lisztezett tepsibe öntjük.Előmelegített sütőben 20 p...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű40 dkg ( 16 nagy kanál) liszt, 2 dl tej+2 kanál cukor, 3 dkg élesztő ( kis kocka). Ezt a kovászt enyhén összekeverjük majd jöhet bele 2 tojás sárga + 3 dl tej, 2.5 kanál cukor, 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítek egy zabkorpás piskótát Míg a tészta sül, egymás után elkészítem a pudingokat. Csomómentesre keverem a pudingport a cukorral és a tejjel. 700 watton 2,5 percre beteszem a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű