Családireceptkönyv.hu

Hartyáni krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:
Tésztához:

35 dkg liszt
10 dkg cukor
2 evőkanál méz
8 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaó
2 tojás
1-2 evőkanál tej

Krémhez:

750 ml tej
3 csomag főzős vaníliás puding
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag babapiskóta (18 db)
1 dl kávé
1 evőkanál rum

Tetejére:

porcukor

Elkészítése:

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, vegyük két felé, és így nyújtsuk ki 34×24 cm-re.

Tepsi hátán süssük 180 fokon 6 percig, de előtte még szurkáljuk meg pár helyen.

A pudingot készítsük el hagyományosan, majd hűtsük ki teljesen, és keverjük bele a margarint . Az egyik mézes lapot kenjük meg a pudingos krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan
kávéba mártott babapiskótákkal rakjuk meg.

Ha a krém másik felét is rásimítottuk, jöhet rá a második mézes tészta a süti tetejének. Kissé rányomkodjuk a lapot, és egy nem túl nehéz tárgyat (pl. tányért ) teszünk rá.

Másnapra megpuhulnak a mézeslapok, és szeletelhetővé válnak, ekkor porcukrozzuk és tálaljuk.

Hartyáni krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gundel palacsinta
Gundel palacsinta

A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük A töltelékhez a diót apróra törjük, majd lábasban kevés tejjel összefőzzük, hozzáadjuk a mazsolát, fahéjat és a reszelt nar...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Kekszes-krémes
Kekszes-krémes

A tojássárgákat a liszttel és a tejjel elkeverjük és sűrű krémmé főzzük. A margarint 5 kanál porcukorra és a van. cukrokkal habosra keverjük és a még langyos krémmel (így sokkal si...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gyuszi
MÁKOS GUBA TORTA
MÁKOS GUBA TORTA

A kiflit érdemes előző nap megvásárolni, hogy egy kicsit megszikkadjon, majd mielőtt felhasználnák vékonyan karikázzuk fel. A tejhez adjuk hozzá a vajat, majd melegítsük össze. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Madártej fagyi
Madártej fagyi

A tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavarg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk