Családireceptkönyv.hu

Kevert linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kevert linzer
Írta: nagyi
• 2008, október 11, szombat
Hozzávalók

12 deka liszt,
14 deka vaj,
14 deka cukor,
4 tojás sárgája,
4 tojás habja,
7 deka morzsa,
citrom, fahéj,
fél deka só és
5 deka darált mogyoró

Elkészítése

4 tojás sárgáját, 14 deka olvasztott vajat, 14 deka cukrot jól kikeverünk, majd a 4 tojás felvert habját óvatosan hozzákeverjük és a többi hozzávalókat is, a liszttel elkevert sót, a piskótamorzsát, mogyorót és a reszelt citrom héját. Kivajazott tortaformában lassan sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, gyümölcsízzel megkenjük s a tetejére vaníliás cukrot hintünk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Linzer szívek
Linzer szívek

Ezt is a késes robotban készítem, szinte csak egy gombnyomás és kész is. Beleteszem a lisztet, kisebb darabokra vágott hideg vajat, cukrot, majd pár másodpercig nyomom a gombot, mí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Almãs pite- bázakarettyei
Almãs pite- bázakarettyei

Az almát meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a cukrot, fahéjat, citromlevet és citromhéjat, pároljuk. Amikor levet enged hozzáadjuk a mazsolát, még 5 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Epres piskóta szelet
Epres piskóta szelet

Az egész tojásokat és a 15 dkg cukrot keverd habosra a mixerrel. Öntsd hozzá az olajat, majd fakanállal keverd hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyes kevert
Meggyes kevert

A sütőt előmelegítjük 170 Cº-ra. A margarint a cukorral elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport. A massza felét sütőpapírral bélelt nagy mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk