3 tojás,
3 evőkanál víz,
10 dkg cukor,
4 dkg csokoládé,
10 dkg liszt,
1 mokkáskanál sütőpor,
1 csomag vaníliás puding,
5 dl tej,
eper,
porcukor,
sütőpapír
3 tojásfehérjét 3 kanál vízzel és 10 dkg cukorral kemény habbá verünk. 4 dkg csokit belereszelünk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a 10 dkg lisztet, a sütőport. Összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon megsütjük kb. tíz perc alatt. Ha kész, feltekerjük, hagyjuk kihűlni. A pudingot fél liter tejjel és 3 evőkanál cukorral készre főzzük. A piskótatekercset a pudinggal megtöltjük, eperdarabokat szórunk bele (nem kell darabolni az epret, és nem kell túl sűrűn szórni). Feltekerjük, és a tetejére porcukrot szórunk. Megjegyzés: A csokitól és a cukortól eléggé ragacsos, ahogy a sütő papírról leszedjük.
Hozzávalók a kakaós krémhez 25 dkg vaj 20 dkg porcukor 3 ek. cukrozatlan kakaópor 1 vaníliás cukor
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást, és a citrom kifacsart levét és lereszelt héját. A tésztát jól összedolgozzuk. K...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítem. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, kanalanként hozzáadom a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojásfehérjékből vert kemény ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 evőkanál lisztet, 10 dkg cukorral, 2 evőkanál kakaóval, 1 tojás sárgájával és 1/2 liter tejjel összekeverünk. A keveréket felfőzzük és amikor kész 10 dkg margarint belekeverünk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű