Hozzávalók
2 tojás
25 dkg liszt
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin
1 üveg meggybefőtt
2 evőkanál kakaópor
kevés só
A krémhez:
4 dl meggybefőttlé (vízzel pótoljuk)
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
csokimáz, a tetejére
Elkészítés
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, lisztet, sütőport, sót, tejet. Kidolgozzuk, kétfelé osztjuk, és az egyik felébe kakaót teszünk.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 180 °C-fokon megsütjük. A meggylében a cukorral megfőzzük a pudingokat.
Ha kihűlt, belekeverjük a puha vajat, és összedolgozzuk.
A kihűlt piskóta tetejére kenjük a pudingos masszát, a legtetejére csokimáz kerül.
A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán). Krém : 8 dkg lisztet 6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. 30 dkg vajat (Ráma), 3 dkg kakaót 25 dkg porcukorral és eg...
Elkészítési idő:A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké a...
Elkészítési idő:A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ezután hozzá adjuk a citrom reszelt héját, a levét, az olvasztott vajat. Tovább keverjük a géppel. Utolján egy fakaná...
Elkészítési idő: 1 óra