Tészta hozzávalói:
30 dkg liszt
10 dkg vaj
1 db tojás (nagy)
1 tk szalalkáli (púpozott)
annyi tej, hogy könnyen nyújtható legyen a tészta (0,5-1 dl kö Kakaós krém hozzávalói:
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
25 dkg vaj
2 ek Holland kakaó (cukrozatlan)
2 ek rum
2,5 dl tej
5 ek lisztzött)Citromos krém hozzávalói:
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
5 dkg vaj
1 citrom leve és reszelt héja
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
A lisztet keverjük össze a szalalkálival, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tojást, és egy pici tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. Gyúrás közben, apránként annyi tejet adjunk még hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (ne legyen se túl kemény, se túl lágy)
Ezután osszuk el 3 egyenlő részre a tésztát.
Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd nyújtsuk ki rajta 20x30-cm nagyságúra az egyik tésztát, és a sütőpapírral együtt emeljük át a tepsi hátlapjára. (mindegyik tésztalappal így járjunk majd el!!!)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pár perc alatt, süssük szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon,8 percig sütöttem)
Amikor a tésztalap megsült, szép lassan, elfordulva a sütőtől, nyissuk ki az ajtaját, elkerülve hogy a szúrós-fojtós szalalkáli szagot beszívjuk.
A sütőből kivett tésztalapot ezután helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen mielőtt megtöltenénk. (a másik két tésztával is így járjunk el)A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük simára a vajjal, majd adjuk hozzá a rumot, a kakaót, és szintén keverjük alaposan össze.
A lisztet keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a maradék tejet is. Ezután állandó kevergetés mellett, pár perc alatt főzzük jó sűrűre, majd hűtsük ki teljesen.
Amikor a lisztes massza teljesen kihűlt, apránként adagoljuk hozzá a vajas krémhez, és keverjük jó habosra. A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze a vajjal. Keverés közben adjuk hozzá a citromlevet, és a citrom reszelt héját is.
A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki teljesen.
Amikor a puding teljesen kihűlt, apránként adjuk hozzá a vajas krémhez, és keverjük simára, jó habosra.
Béleljük ki sütőpapírral a tepsit amelyiknek a hátlapján sütöttük a lapokat, majd helyezzük bele az egyik tésztalapot.
Ezután kanalazzuk rá a kakaós krémet, és egyenletesen simítsuk el, majd helyezzük rá a következő tésztalapot.
Ezután kanalazzuk rá a citromos krémet, majd szintén egyenletesen simítsuk el.
Végül helyezzük rá a maradék tésztalapot, majd helyezzünk rá nyomatékot, és
Diétás hólabda tésztájának elkészítése: A hólabda tésztájához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a natúr joghurttal (nem kell habbá verni). A tojásfehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej kivételével alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd a tejet kanalanként adjuk hozzá (attól függően, hogy mennyit “vesz fel” a tészta). Nem folyós, híg, hanem inkább sűrű...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA pudingokat megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje). az 5 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz