- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 3 db tojás
- 25 dkg cékla
- 2 dl napraforgó olaj
A céklát meghámozzuk, megfőzzük, lereszeljük (vagy turmix, vagy villával szétnyomkodjuk.) Hozzáadjuk az olajas, a cukrot, a tojást. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd a masszához adjuk. Habverővel, vagy kézzel alaposan összekeverjük.
180°C-on sütjük, kb 26 cm átmérőjű formában, tűpróbáig, kb. 50 perc a sütési idő.
A tésztába lehet keverni szárított gyümölcsöt, vagy olajos magokat. Kettévágva lekvárral megkenve nagyon finom. A külsejét csokival le is lehet önteni.
Piskóta A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. Elektromos habverővel a fehérjét habbá verjük, amikor már kezd szépen felverődni, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűAz alsó réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd nedves kézzel 18 centis hőálló tál aljába nyomkodjuk. Ráöntjük a krémet, amivel csupán annyi a dolgunk, hogy a zselatint kis lán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a krémet, ehhez a 6 tojás sárgáját elkeverve a vízzel, a vaníliával és az édesítővel, vízgőz fölött, kézi habverővel folyamatosan kavargatva besűrítjük, de fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlsó réteg: 1 csésze datolya 1/2 csésze mandula Összeturmixoljuk a hozzávalókat és elterítjük egyenletesen egy 11 centiméteres kerek tortaforma alján.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű