- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 3 db tojás
- 25 dkg cékla
- 2 dl napraforgó olaj
A céklát meghámozzuk, megfőzzük, lereszeljük (vagy turmix, vagy villával szétnyomkodjuk.) Hozzáadjuk az olajas, a cukrot, a tojást. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral, majd a masszához adjuk. Habverővel, vagy kézzel alaposan összekeverjük.
180°C-on sütjük, kb 26 cm átmérőjű formában, tűpróbáig, kb. 50 perc a sütési idő.
A tésztába lehet keverni szárított gyümölcsöt, vagy olajos magokat. Kettévágva lekvárral megkenve nagyon finom. A külsejét csokival le is lehet önteni.
A tojássárgájákat kikeverjük a cukor felével (75 g). A tojásfehérjéket pedig kemény habbá verjük a másik felével. A vajat folyékony állagúvá melegítjük. A sütőport elkeverjük a má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 -3 kanál cukrot tegyünk egy edénybe és lassú tűzön kezdjük felolvasztani, amikor kissé barnává válik engedjük fel, hideg tejjel. Folyamatosan kavargassuk, amíg a cukor el nem olv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótákat készítjük el először Ha megtöltöttük,burkolás előtt vajas krémmel kenjük Faragjuk
Elkészítési idő: min 10 óra Nehézség: NehézA diót ledaráljuk és a porcukorral elkeverjük. Kézi robotgéppel felverjük a tojásfehérjét a kristálycukorral, hozzáadjuk a diót, lassan összekeverjük. Egy 20 – 22 cm átmérőjű torta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű