1 közepes db cukkini
2 közepes db paprika
2 közepes db paradicsom
1 közepes db vöröshagyma
40 dkg csirkemáj
1 teáskanál fűszerpaprika
4 ek napraforgó olaj
A májat megtisztítjuk, és kb 2 cm-es darabokra vágjuk. A zöldségeket szintén ekkorára, a vöröshagymát pedig apróra.
Egy nagyobb serpenyőben olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a májat, és "fehéredésig" pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a zöldségeket is (egyszerre).
Elkeverjük, majd lefedve kb 15 percig takarékon összerotyogtatjuk. Ne főjenek szét a zöldségek, amint megpuhult a cukkini, addigra a májnak is jónak kell lennie.
1. Az olajon a csíkokra vágott bacont zsírjára sütjük. Menet közben hozzáadjuk a nagyon apróra felkockázott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megfonnyasztjuk. 2. A tésztát és a ta...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kockára vágott hagymát Olíva olajon üvegesre pároljuk, pici vízzel felöntjük, majd lehúzzuk a tűztől és meghintjük piros paprikával, borssal és átforgatjuk. Hozzáadjuk a feldarab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd tegyük rá a darált húst és azzal pirítsuk tovább. Rakjunk bele minden alkotóelemet, kivéve a babot. Főzzük kis lángon kb. 20...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcsirkecombot picit vastagabb csíkokra vágom, tetszőleges zsiradékon aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem. A lábasban visszamaradt zsiradékon megpirítom a kockára vágott sza...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes