1 csomag Bonduelle fagyasztott kelbimbó,60 dkg burgonya
5 dkg húsos szalonna.diónyi vaj,1 evőkanál finomliszt
2,5 dl átszűrt húsleves (kockából is lehet),1,5 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín,2 csokor petrezselyem, őrölt bors, cukor, reszelt szerecsendió
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és 2 centis kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük.
Amikor már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a kelbimbót, és megfőzzük őket.
Közben a szalonnát vékony csíkokra szeljük, és egy serpenyőben kiolvasztjuk úgy, hogy a vajat is hozzáadjuk.
A lisztet néhány perc alatt kevergetve megpirítjuk rajta, majd a húslevessel felengedjük.
Végül a felaprított petrezselymet is beleszórjuk és a leszűrt burgonyát meg kelbimbót beleforgatjuk.
Jól megsózzuk, megborsozzuk és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
Párolt húsok mellé a legjobb, de sültekhez is illik.
A gombapörköltet lecsepegtetem és apróra vágom. Egy serpenyőben a vajat megolvasztom, a gombapörköltet kevés sóval és borssal megpirítom. Betöltöm a palacsintákba. A palacsintákat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt húst - lehetőleg tarját - előző nap (nem kuktában) lassú tűznél puhára főzzük, és a saját levében hagyjuk kihűlni. Velefőzünk 30 dkg vastag füstölt szalonnát bőre nélkül....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA szalonnát üvegesre pirítom, hozzáadom a hagymát. Kicsi főzés után hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Ha kész megszórjuk kb. 1 ek liszttel, majd felöntöm annyi tejjel, hogy mártás...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA csíkokra vágott bacont, az apróra vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát kevés olíva olajon megpirítjuk.A csirkemellet kockára vágjuk, majd a hagymás baconhöz adjuk.Sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű