menu

Családireceptkönyv.hu

Kelbimbós burgonyaragu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag Bonduelle fagyasztott kelbimbó,60 dkg burgonya
5 dkg húsos szalonna.diónyi vaj,1 evőkanál finomliszt
2,5 dl átszűrt húsleves (kockából is lehet),1,5 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín,2 csokor petrezselyem, őrölt bors, cukor, reszelt szerecsendió

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és 2 centis kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzzük.
Amikor már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a kelbimbót, és megfőzzük őket.
Közben a szalonnát vékony csíkokra szeljük, és egy serpenyőben kiolvasztjuk úgy, hogy a vajat is hozzáadjuk.

A lisztet néhány perc alatt kevergetve megpirítjuk rajta, majd a húslevessel felengedjük.

Végül a felaprított petrezselymet is beleszórjuk és a leszűrt burgonyát meg kelbimbót beleforgatjuk.

Jól megsózzuk, megborsozzuk és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

Párolt húsok mellé a legjobb, de sültekhez is illik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta

A palacsintatészta port csomómentesre keverjük a többi hozzávalóval. Egy serpenyőt (én öntött vas serpenyőt használok) felhevítünk zsiradék nélkül. Ha elég forró, egy kisebb merőka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös Gomba
Tejfölös Gomba

olaj+hagyma-párolom+paprika+gomba+tejfölös lisztes hab+mustár.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Niki
Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, átmossuk, vízbe tesszük. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk. Egy lábasban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Spagetti gombás-tejszínes mártással
Spagetti gombás-tejszínes mártással

A szalonnát felcsíkozzuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a petrezselymet és a snidlinget aprítjuk. A gombát megpucoljuk, vékonyra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, roppanósra sütjük...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk