40 dkg liszt
• 25 dkg zsír (vagy vaj, amennyiben mégis azzal szeretnénk)
• 10 dkg porcukor
• 2 tojás
• 40 dkg baracklekvár
• 15 dkg darált dió
• 10 dkg porcukor
• 10 dkg étcsokoládé
• 1 evőkanál vaj
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a porcukrot, majd a két tojással gyorsan összedolgozzuk. Három részre osztjuk, majd 20 percig hagyjuk pihenni.
A tészta egyik harmadát vékonyra nyújtjuk, ezután a tepsi aljára fektetjük. Megkenjük a lekvár felével, és megszórjuk a porcukorral elkevert dió felével. Újabb réteg vékony tészta következik, a maradék lekvár, majd a diós szórás. Végül befedjük az utolsó tésztalappal, hústűvel átszurkáljuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után a vajjal felolvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét. Csak akkor szeleteljük, amikor már a csokoládé megszilárdult.
A zserbó másnap, sőt harmadnap a legfinomabb.
A tésztához a margarint porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverünk. A tojások fehérjét habbá verjük, majd a sárgájával összekeverjük, és hozzáadjuk a sütőporos lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, a sütőt 190 Celsius fokra előmelegítjük 2, a lisztet a szódabikarbónával, kakaóporral, sóval és dióval jól elkeverjük 3, a cukrokat a vajjal és a két tojással habosra verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverje össze a sütőporral és a sóval. A vajhoz adja hozzá a tojásokat és a tejfölt. A körtéket mossa és hámozza meg (szűrje le a befőttet), reszelje durvára, majd a rum...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét vízgőz felett szabad csak olvasztani úgy, hogy a víznek nem szabad forrnia, a csokoládénak nem szabad átforrósodni, mert attól csomósodik, és darabos lesz. Végig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű