10 db babapiskóta
4 dkg vaj
3 db alma
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
Tejsodóhoz:
2 tojás, 2 dl tej
5 dkg cukor
Mindezt habverővel kis lángon felverjük 80 fokig levéve a tűzről kihűtjük.
Kivajazott tűzálló edénybe helyezzük el a 10 db babapiskótát, erre tesszük a cukros vízből kivett és leszárított almadarabokat, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét amit porcukorral édesítünk. Előmelegített sütóben 15 percig sütjük, amíg a hab barnás rózsaszínes nem lesz. Forrón tálaljuk, hideg tejsodóval.
A disznó zsírt,olajat,ectet,sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáajuk a lisztet ,tojást és jól kidolgozzuk a tésztát , letakarva 1 órát pihentetjük.Pihentetés után 3-4 részre o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba öntjük, hozzákeverjük a kakaót és a sütőport. A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt, a tejet, beleszórjuk a lisztes keveréke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk és kézzel vagy géppel jól összegyúrjuk. Az összegyúrt tésztából gombócot formázunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A tész...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 1 ek. cukorral, a sárgáját 2 ek. cukorral fehéredésig habosítjuk. A sárgájához hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, am...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű