10 db babapiskóta
4 dkg vaj
3 db alma
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
Tejsodóhoz:
2 tojás, 2 dl tej
5 dkg cukor
Mindezt habverővel kis lángon felverjük 80 fokig levéve a tűzről kihűtjük.
Kivajazott tűzálló edénybe helyezzük el a 10 db babapiskótát, erre tesszük a cukros vízből kivett és leszárított almadarabokat, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét amit porcukorral édesítünk. Előmelegített sütóben 15 percig sütjük, amíg a hab barnás rózsaszínes nem lesz. Forrón tálaljuk, hideg tejsodóval.
A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, majd hozzáadjuk a meleg vizet + az ecetet és alaposan összedolgozzuk, összegyúrjuk. Gombóccá alakítjuk és fóliába cso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tészta felébe kakaóport keverek, így márványos lesz a süti (a képen a felső rész barna, de jobban mutat, ha az alja kakaós, azon a sárga tészta, melyre majd a töltelék és a máz k...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: Könnyű6 tojásból piskótát sütünk. Erre kerül a krém, amihez 1 liter rostos Sió őszi- vagy sárgabaracklében felfőzünk 3 csomag vaníliás pudingport és 3 evőkanál porcukrot. A tetejére 5 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket felkarikázzuk. A tejet megmelegítjük, belerakjuk a 6 tojássárgáját,a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. Ezt összekeverjük, majd ráöntjük a kiflikre. Kivajazott teps...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes