10 db babapiskóta
4 dkg vaj
3 db alma
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
Tejsodóhoz:
2 tojás, 2 dl tej
5 dkg cukor
Mindezt habverővel kis lángon felverjük 80 fokig levéve a tűzről kihűtjük.
Kivajazott tűzálló edénybe helyezzük el a 10 db babapiskótát, erre tesszük a cukros vízből kivett és leszárított almadarabokat, majd a kemény habbá felvert tojásfehérjét amit porcukorral édesítünk. Előmelegített sütóben 15 percig sütjük, amíg a hab barnás rózsaszínes nem lesz. Forrón tálaljuk, hideg tejsodóval.
A tojást a cukorral, olajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát összekavarjuk, és ezt is a tojásos-tejes krémhez keverjük. Egy 20×3...
Elkészítési idő: 1 ómindent egy tálba öntünk botturixal simára keverjük tepsibe öntjük és meg sütjük.Lekvárral tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 percA három összetevőt összemorzsoljuk,tilos gyúrni,morzsát fogunk kapni,kivajazott tepsive szórjuk a kètharmadát,és kézzel lenyomkodjuk szèp simára. Rárakjuk a szószt a tésztára egye...
Elkészítési idő: