Családireceptkönyv.hu

Sajtos Pogácsa


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
40 dkg búzaliszt (BL55)
20 dkg vaj
10 dkg sajt - félkemény
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
7 g élesztő (instant)
1 dl 2,8%-os tej
1 teáskanál só
A tetejére
5 dkg sajt - félkemény
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom.

Ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem.Reszelt sajttal megszórom és egy órát a tepsiben állni hagyom a pogikat.Ez után már csak az marad, hogy 200 C-os sütőben aranybarnára süssem őket-kb 12 perc.

Sajtos Pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött káposzta
Töltött káposzta

-A káposztát -ha nagyon savanyú- átmossuk, felét fazékba rakjuk. -Rárakjuk a gombócokat és a szalonnát, sonkát majd a káposzta másik felét. -Felengedjük annyi vízzel amennyi épph...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tekercs torta
Tekercs torta

Piskóta elkészítése: A tojás sárgáit habosra keverem a cukorral, belekeverem a vizet, sót és fokozatosan adagolva hozzákeverem a lisztet is. Ekkor felverem a tojásfehérjéket is, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Adventi halászlé
Adventi halászlé

A halakat pucoljuk meg és filézzük ki. Egy nagyobb fazék aljára tegyük a megtisztított és felkarikázott hagymát, majd a hal fejét, az úszókat és a csontot. Öntsük fel vízzel, és kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk