2 dl száz százalékos gyümölcslé
• egy csomag (6 lap) zselatin
• ízlés szerint cukor (nálunk csak 1 kanálnyi került ebbe a mennyiségbe)
Fogok egy hagyományos jégkockatartót, vagy ha olyanom nincs, egy sima szögletes műanyag dobozt.
A zselatin lapokat annyi hideg vízbe áztatom, amennyi bőven ellepi. A gyümölcslevet felforralom a cukorral. Félrehúzom a lángról. A felpuhult zseltainból kifacsarom a vizet, és belekeverem a meleg gyümölcslébe.
Alaposan elkeverem, ne maradjanak benne kis zselédarabok. Az így kapott egyveleget a jégkockatartóba öntöm és hagyom megdermedni. A legjobb szobahőmérsékleten kivárni, mert ha hideg, macerásabb bevonni csokoládéval.
A guba elkészítéséhez felkarikázzuk a kifliket, és egy nagyobb műanyag tálba tesszük. Hozzáadjuk a mákot és a reszelt citromhéjat. Az almát meghámozzuk és lereszeljük egy nagyobb l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk,jól megmossuk,majd fel rakjuk egy nagyobb lábasban főni.Ha felforrt,leszedjük a habját és még pár percig főzzük.Ezután én leöntöm a vizet róla és új vízben rak...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukor másik felével. A tojássárgájához öntjük az olajat, majd 2-3 lépésben beleforgatj...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA “massaman” egy klasszikus thai curry, amely elsősorban abban tér el az indiai változatoktól, hogy a szokásos “százféle” indiai fűszer mellett még ezer másik is van benne – de...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű