menu

Családireceptkönyv.hu

Húsvéti aszpikos tojás 2


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek zselatinpor
1 dl hideg víz
10 üres tojáshéj
1/2 sárga és 1/2 piros színű paprika csíkokra vágva
15 dkg sonka csíkokra vágva
pár szem olajbogyó felaprítva vagy félbevágva
konzerv kukorica és zöldborsó
4 dl világos tyúkhúsleves
petrezselyem

Elkészítés:


Először a zselatint egy tálba tesszük, leöntjük a vízzel és 1 órát hagyjuk duzzadni.
Közben, a tojások szélesebbik végének tetejét feltörjük, a tojást kiöntjük belőle és a petrezselyem levelekből 1-1-et a tojások aljára (a vékonyabbik felére, mert ez lesz majd kihűlés után a teteje) teszünk, majd a többi hozzávalóból is pakolunk rá és beleállítjuk a tojástartóba.
Amikor a zselatin megduzzadt, kiemeljük a vízből és feloldjuk a forró húslevesben.
Ráöntjük a tojáshéj tetején lévő lyukon a töltelékre a húslevest és betesszük a hűtőbe a tojásokat egy éjszakára. Amikor a zselé megszilárdult, törjük fel a héjat és vegyük ki a zselés tojást.
Megfordítva tálra téve kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ Tojásra luk: Kocogtatom egy hegyes körömollóval, mint a kiscsibék..Aztán körbevágom és kirázom a belsejét és a csap alatt kimosom. Tojástartóban lukkal felfelé tárolom.
♥Töltelék lehet még : főtt tojás felkockázva, sonka felkockázva és az újhagyma apróra vágva a tojáshéjakba betöltve majd a tetejére egy csipet torma .

Húsvéti aszpikos tojás 2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mézes krémes
Mézes krémes

A tésztához valókat a szárazanyagok kivételével összekeverem és gőz felett 15 percig főzöm. Még forrón összekeverem a szárazanyagokkal és még melegen 4 lapot nyújtok belőle, amit a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással
Baconbe tekert sertésfilé fehérboros gombamártással

baconbe tekert sertésfilé A sertésfilét őrölt borssal fűszerezzük. Baconszalonnát egymás mellé fektetjük úgy, hogy a szélei takarják egymást, ráfektetjük a sertésfilé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Zöldborsófasírt joghurtos szósszal
Zöldborsófasírt joghurtos szósszal

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral! 2. A borsót egy kevés vízzel pároljuk meg egy serpenyőben a zacskón olvasható utasítások szerint!...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Farsangi Fánk
Farsangi Fánk

1 dl tejben felfuttatjuk a 3 dkg élesztőt a 3 tk cukorral. A 4 tojás sárgáját, a csipet sóval, 2 dl tejjel, 4 ek olvasztott vajjal, a felfutott élesztős keverékkel és apránként ad...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk