2kg csont nélküli karaj lehetőleg magas
2db narancs
1db tojás
szerecsen dió
fehér bors
só
A megmosott karéjt hosszú pengéjű éles késsel csigavonalban felvágjuk,hogy egy nagy húslapot kapjunk.Óvatosan kiklopfoljuk,hogy ne szakadjon szét.Sózzuk borsozzuk egy pici szerecsen dióval meg szórjuk,megkenjük a felvert tojással majd ráreszeljük a 2db narancs héját.Ezután feltekerjük össze tűzzük hogy szét ne essen és egy kevés forró olajon körbe pirítjuk.Azután beletesszük egy tepsibe a zsiradékot is hozzáadjuk majd lefedve puhára sütjük.Ha kész kivesszük a húst a tepsiből és a szaftjához öntjük a 2 narancs kicsavart levét ha szükséges besűrűsítjük,össze forraljuk majd a tálalásnál ezzel locsoljuk meg a húst.
Krumpli pürével tálalhatjuk.
A csirkemelleket néhány órával az elkészítés előtt érdemes fokhagymás tejbe áztatni. A húsokat vékonyabb szeletekre vágom (nagyjából 2 cm széles legyen). A szeleteket sózom, borso...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTöltelék variációk 1. Tojásos lecsó. - Ekkor a kisült szaftból a végén készíthetünk egy tejfölös / tejszínes lecsós öntetet a tálaláshoz. 2. Tojásos gomba. Szintén készíthetünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ Tészta: A mézet a vajjal összeolvasztjuk, kihűtjük. A lisztet, porcukrot, tojásokat, füszereket, szódabikarbónát, vizet, a mézes vajat egy tálban összegyúrjuk. Cipót formázunk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejszínt, a cukrot és a vaníliás cukrot kb. 40 percig lassú tűzön, nagy lapos serpenyöben, kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a porcukrot. Olajjal vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes