2kg csont nélküli karaj lehetőleg magas
2db narancs
1db tojás
szerecsen dió
fehér bors
só
A megmosott karéjt hosszú pengéjű éles késsel csigavonalban felvágjuk,hogy egy nagy húslapot kapjunk.Óvatosan kiklopfoljuk,hogy ne szakadjon szét.Sózzuk borsozzuk egy pici szerecsen dióval meg szórjuk,megkenjük a felvert tojással majd ráreszeljük a 2db narancs héját.Ezután feltekerjük össze tűzzük hogy szét ne essen és egy kevés forró olajon körbe pirítjuk.Azután beletesszük egy tepsibe a zsiradékot is hozzáadjuk majd lefedve puhára sütjük.Ha kész kivesszük a húst a tepsiből és a szaftjához öntjük a 2 narancs kicsavart levét ha szükséges besűrűsítjük,össze forraljuk majd a tálalásnál ezzel locsoljuk meg a húst.
Krumpli pürével tálalhatjuk.
1. Egy tálba beleöntjük a lisztet, margarint, vaníliás cukrot és a tojásokat. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a cukorral, majd a lisztes keverékhez adjuk. Jól összedol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket góz felett kihabosítjuk, majd ha levettük belekeverünk 65dkg lisztet. 3 egyfoma cipót formázunk(nekem nagy sütőlemezem van),és eggyesével nyújtjuk és a sütőlap alján sütjük...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA káposztalevelek vastag ereit kivágjuk, majd forró sós vízben blansírozzuk őket. Egyesével kiszedjük egy tiszta konyharuhára és állni hagyjuk. A felaprított vöröshagymát olivaolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa csirkemellet felszeleteltem, bekentem mustárral sóztam őrölt borssal megszórtam majd állni hagytam egy órát a krumplit megpucoltam és vékonyra felszeltem olajban kisütöttem a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű