1 egész filézett csirkemell, 45 dkg bacon, 2 ek frissen csavart lime-lé, 1 dl olívaolaj, 3 ek méz, 1 tk Tabasco szósz, ízlés szerint só
A szuper szilveszteri partifalatkák elkészítéséhez először is keverd el az olívaolajban a mézet, a lime-levet, a Tabasco-szósz. Kockázd fel az alaposan leöblített húst, majd sózd, és öntsd le az elkészített páclével. (A darabok akkorák legyenek, hogy bele tudd csavarni a baconbe.) A sóval óvatosan bánj, hiszen a bacon is sózott. Hűtőszekrényben legalább 1 órán át pihentesd a csirkemellet.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A baconszeleteket vágd háromfelé. A pácolt húst egyenként csavard a bacondarabkákba, fogpiszkálóval rögzítsd a húson. Helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe valamennyit, 30-35 perc alatt süsd a szilveszteri ételt szép pirosra. Önmagában is nagyon finom, de illik hozzá a könnyű saláta és a krumplipüré is.
A langyos cukros tejbe belerakom az élesztőt. A lisztbe beletesszük a sót majd a margarint. Hozzáadjuk a tejfölt és az élesztős tejet, összegyúrjuk majd dagasztjuk. Meleg helyen...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElőször is ragut készítünk. Ehhez a marhahúst kockákra vágjuk, a hagymákat – az apróbbakat – négybe, a nagyobbakat nyolcba. A gombát megmossuk, majd nem túl vékony szeletekre vágju...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt morzsold a tejbe, szórd hozzá a cukrot és futtasd fel. Majd a többi hozzávalóval együtt dagassz belőle fényes és sima tésztát. Gömbölyítsd ki, és kb 1 óra alatt keleszd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű