Családireceptkönyv.hu

Zserbó szelet!


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-5fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


fél kiló liszt, 1 db tojás, só , 30dkg zsír, pici tej élesztő cukor 1 kávés kanál.2 dcl tejföl.
barack lekvár dió cukor.

Elkészítés:


egy tálba beleöntjük a lisztet abba pici sót, aztán a zsírt tejfőlt tojást, és a megfutatott élesztőt. jól összedolgozzuk ha kemény a tészta akkor langyos tejet öntünk hozzá. adjuk kb? 1 órát pihentetni ,utána 3 részre osztjuk a tésztát mindegyiket külön-külön kinyújtom az első lapot tepsibe helyezem arra rákenek lekvárt és a cukrozott diót ,utána megint tészta és megint a lekvár cukrozott dió végén a harmadik lap amit tojás fehérjével bekenek és villával megszurkálom. 180 fokon előmelegített sütőbe 3/ órát sütöm tetejére csokimáz kerül.

Zserbó szelet!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Legcsokisabb csokis keksz (Brownie féle)
Legcsokisabb csokis keksz (Brownie féle)

Az első és legfontosabb lépés, hogy olvasszuk meg a 250 gramm feldarabolt étcsokit a vajjal. Tegyük be a csokit a vajjal pár másodpercre a mikróba vagy vízgőz fölé. A lényeg, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Túrós habos
Túrós habos

Ezeket összedolgozni alaposan /turmix-al/, 0,5 liter tejszínt 1 cs. habfixálóval felverni és összedolgozni a krémmel, betölteni a két lap közzé. Egy éjszakát pihentetni és másnap s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Grillázs-csemege.
Grillázs-csemege.

Szép világosra felolvasztunk fél kg kristálycukrot. Amikor csomómentesre felolvadt takarékra vesszük a gázt és beleteszünk 20 dkg margarint és egy tubus sűrített tejet. Állandóan k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Dunahullám
Dunahullám

A margarint keverjük habosra a porcukorral, majd egyesével keverjük hozzá a tojások sárgáját. A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá, majd apránként keverjük h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk