Tésztához:
2 csomag gesztenye massza
50 g puha vaj
1-2 ek. rum
Krémhez:
1 cs. vaníliás puding
4 ek. kristály cukor
3 dl tej
2 dl tejszín
2-3 ek. porcukor
1 csomag habfixáló
és kb. 9 db babapiskóta a lezáráshoz
Máz:
100 g étcsokoládé
1 ek. olaj
A pudingot a 3 dl tejjel, 4 ek. cukorral összefőzzük, majd kihűtjük.
Az őzgerincformát folpack-kal kibéleljük, hagyjunk rá jól, hogy majd a végén be tudjuk takarni a kész süteményt.
A gesztenyét a vajat a rummal robotgéppel összekeverünk. Ezt a masszát beleigazítjuk a folpack-os gerincformába.
A tejszínt félig felverjük a porcukorral és hozzáadjuk a habfixálót majd kemény habbá verjük. A pudinggal összekeverjük, majd betöltjük a gesztenyés őzgerincformába.
Babapiskótát rumba forgatunk (nem áztatunk!), és rátesszük sorba a krém tetejére. A folpack-ot ráhajtjuk, majd min. 3 órára hűtőbe tesszük.
Utána tálra fordítjuk, lehúzzuk a folpack-ot és az vízgőz felett olajjal összeolvasztott csokival bevonjuk.
A hűtőben hagyjuk megdermedni a csokimázat, majd forróvízbe mártott késsel szeleteljük.
Tészta. A tojást, cukrot, margarint, mézet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Három részre osztjuk, kinyújtjuk, (kb. 25X30 cm) majd egy tepsi hátán ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd kikeverjük a tojással is, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport, szódabikarbónát, sót, tejet, tejfölt, és simára keverjük. 2. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszos réteghez a tejet a kristálycukorral és a liszttel csomómentesre keverjük, majd közepesen sűrűre főzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a vaníliás cukrot és a kókuszr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű