menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás-vajas tört édeskrumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



4 közepes édesburgonya (vagy 3 nagyobb)
3 ek. olvasztott vaj
4 gerezd fokhagyma
1 ek. petrezselyem
só, bors - bátrabbaknak chilipehely
2 ek. reszelt parmezán vagy valami keményebb sajt

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.

Vágjuk le a batáták végét és szeleteljük fel ujjnyi vastag darabokra. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire a korongokat és toljuk be a sütőbe 20 percre, amíg megpuhulnak. (Ezt azért ellenőrizzük, mert minden sütő más és más.)
Ha letelt az idő, egy villával nyomkodjuk meg a batátákat, de csak annyira, hogy a felületük rücskös legyen (erre jobban tapad minden) és kicsit le is lapítjuk ezzel.
Keverjük össze az olvasztott vajat a szétnyomkodott fokhagymákkal és a frissen aprított petrezselyemmel. Sózzuk, borsozzuk, majd öntözzük meg egyenként egy kanál segítségével az édesburgonya falatokat.
Tegyük vissza a sütőbe további 5 percre, hogy beszívja az ízletes vajat, majd vegyük ki és szórjuk meg a parmezánnal ízlés szerint. Újabb 5 perc a sütőben. Ekkorra már ropogós a héja, a b batáta kellően karamellizálódott és a sajt is ízletesen roppan a tetején.Mindez azt jelzi, hogy elkészültünk.
Melegen tálaljuk. Az elfogyasztás előtt érdemes még egy csipetnyi durva tengeri sóval megfűszerezni, és a legvégén megszórni ízlés szerint chilipehellyel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon harmonikus ízek találkoznak ebben az ételben, minden annyira passzol, hogy bár külön-külön elég karakteres összetevőkből áll, a végeredmény egy selymes, finom, kicsit ropogós korongok lesznek. Csuda. De tényleg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brokkolilepény *
Brokkolilepény *

Összekeverni, kb. 8 lepényt sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldfűszeres rántott cukkini
Zöldfűszeres rántott cukkini

A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, 1 cm vastag karikákra vágjuk, a héját vékonyan lehántjuk. A belső magvas részt kivághatjuk. Akit nem zavar, az nyugodtan benne hagyhatja. A kor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gitka
Édesburgonya chips
Édesburgonya chips

Az édesburgonyát megmostam, meghámoztam...majd vékony szeletekre gyalultam. A kétféle olaj keverékével meglocsoltam, majd megsóztam. Sütőpapíros tepsibe fektettem a lapokat és megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Dödölle
Dödölle

A burgonyát megpucoljuk és felvágjuk nagyobb darabokra, majd annyi vízben, amennyi ellepi, megfőzzük és sózzuk. Amig fő, felaprítjuk a hagymát, és 6 ek olajban megpirítjuk. Ha me...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk