menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás kókuszropogós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 dkg vaj (vagy margarin, esetleg kókuszolaj)
5 dkg (barna) cukor (vagy eritrit)
4 ek méz (vagy juharszirup)
4 ek liszt (vagy rizsliszt, esetleg magliszt)
1+1 ek kókuszreszelék
pár csepp citromlé

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Tegyük egy vastagfalú edénybe a vajat, cukrot és a mézet. Melegítsük össze alacsony lángon az egészet, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Ez kb. 10 perc. Arra vigyázzunk, hogy ne forrjon, mert akkor kikristályosodik a cukor és nem lesz egynemű, selymes karamella belőle!

Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és hagyjuk 2-3 percig hűlni. Ezután keverjük hozzá a lisztet, és 1 evőkanál kókuszreszeléket, majd csepegtessük rá a citromlevet, végül alaposan keverjük össze.

Terítsünk sütőpapírt a tepsibe és egy teáskanállal "cseppeket" helyezzünk rá. Figyeljünk arra, hogy ezek szét fognak terülni, tehát hagyjunk helyet 2 csepp között!
Tegyük be az előmelegített sütőbe 10-15 percre az adott 180 fokon, illetve addig, amíg szép aranybarnán nem terül szét a tepsiben, és ropogós nem lesz. Nézzünk rá, nehogy megégjen! Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és szórjuk meg a tetejét egy-egy kávéskanálnyi kókuszreszelékkel. Hagyjuk a tepsiben, amíg a kókusz belesüpped, beleolvad a sütibe, majd tegyük át egy rácsra, amin kényelmesen ki tud hűlni. Ez azért szükséges, mert ezzel a rácson hűléses módszerrel az alja is ropogós lesz, nem punnyad be a hőtől a papíron.

Trükkök, tippek, praktikák:




Ha teljesen kihűlt, akkor egy könnyen törhető, ropogós cuccot kapunk, tehát óvatosan bánjunk vele! Amennyiben jó sokat készítünk belőle, akkor javaslom, hogy egy jól zárható dobozban vagy csatos üvegben tároljuk, lehetőleg légmentesen.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kókuszkrémes mézes
Kókuszkrémes mézes

A tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, porcukorral és a kakaóval. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forró ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kekszes-almás sütés nélkül
Kekszes-almás sütés nélkül

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük (ha mézzel készítjük...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar narancsos gyümölcskenyér
narancsos gyümölcskenyér

A lisztet tálba szórjuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport, a cukrot és összekeverjük. A margarint meglangyosítjuk,/kissé olvadjon meg/, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez a tojással,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
SÜLT TEJBEGRÍZ
SÜLT TEJBEGRÍZ

A tejet egy labosban ontjuk, es foni tesszuk. Beletesszuk a vajat, cukrot,sot, es jol elkeverjuk. Amikor a tej melegedni kezd, akkor, allando kavaras mellett hozzaadjuk a buzadar...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk