Családireceptkönyv.hu

Vega karácsonyi csoda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



15 dkg dióbél
1 db cukkini
1 db padlizsán
1 db sonka sütőtök
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db lilahagyma
3 db csiperke gomba
olívaolaj
friss rozmaring
10 dkg vaj (vegánok olajjal helyettesítsék)
2-3 ek. méz
2 db tojás (2 ek. vízzel lehet kiváltani)
5 dkg parmezán (növényi sajt is szuper bele)
5 dkg kenyérmorzsa
1 csomag petrezselyem
só, bors
fél citrom leve

Elkészítés:


A cukkinit vágjuk félbe és kaparjuk ki a belsejét egy kanállal. Tegyük ugyanezt a padlizsánnal és a tökkel egyaránt. A kikapart húsukat tegyük egy aprítógépbe. Adjuk hozzá a az előzőleg szárazon megpirított dióbelet, a felnegyedelt gombát, a lilahagymát, a petrezselymet, rozmaringot,fokhagymát, tojást, parmezánt, valamint a morzsát.Fűszerezzük sóval, borssal, és a fél citrom levével. Mixeljük össze amíg egy nagyjából homogén anyagot kapunk (egy-két dió darab nem baj,ha egyben marad).

Térjünk vissza a zöldségekhez. Szurkáljuk meg egy villával a cukkinit. Kenjük meg a belsejét a megolvasztott vaj és a méz keverékével, egy sóval szórjuk meg. Töltsük meg a masszával. A padlizsán húsát belülről metsszük sorban keresztbe, de vigyázzunk, ne sértsük meg a héját. Kenjük meg a mézes vajjal,sózzuk egy cseppet, tegyük bele a tölteléket, majd egy kanál hátsó oldalával nyomkodjuk le, hogy beleférjen a cukkini. A sütőtököt is szurkáljuk meg alaposan egy villával, kenjük be a mézes vajjal, sózzuk enyhén, tegyük bele a tölteléket, nyomkodjuk le, és tegyük bele a padlizsánt. Ezeket a műveleteket a zöldségek mindkét felével ismételjük meg. Majd a legvégén a cukkinik tetejére tegyünk 1-1 szál újhagymát, és borítsuk össze a két megtöltött, rakott zöldségeket.Kössük össze szorosan egy zsinórral.Kenjük meg a maradék mézes, olvasztott vajjal,majd sózzuk meg alaposan a tök tetejét. Csavarjuk bele alufóliába, tegyük egy tepsibe (nem árt, ha kitámasztjuk a két oldalát egy-egy őzgerincformával, vagy bármivel,ami megakadályozza, hogy elguruljon a tepsiben.)

200 fokon előmelegített sütőben süssük 2 órán keresztül. Majd vegyük le a fóliát és hagyjuk 20 percig pihenni. Éles késsel szeleteljük ujjnyi vastag szeletekre. Kínáljunk hozzá rizst vagy kuszkuszt.

Mennyei finom karácsonyi vega étel készült el. Igazán különleges, egyedi és rendhagyó. Egy igazi álom :)

Trükkök, tippek, praktikák:


NAGYON FONTOS: a cukkini, a padlizsán és a sütőtök akkorák legyenek, hogy egymásba téve beleférjenek a másikba!!!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Vega zabfasírt
Vega zabfasírt

A zabpelyhet egy kevés sós, forró vízzel leöntjük, letakarjuk addig, amíg megphuhul, és felszívja a vizet. Ha sok lett a víz, öntsük le róla. A kihűlt masszához hozzáadjuk az apró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Sajtos fokhagymás burgonyafasírt – olcsó, gyors
Sajtos fokhagymás burgonyafasírt – olcsó, gyors

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: debovszkij
Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel
Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel

1. A camembert belső csomagolását eltávolítjuk, visszatesszük a fadobozba és a tetejét 5-6 helyen egy kés hegyével megszurkáljuk. Az így képzett kis nyílásokba betűzdeljük a rozmar...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Fete sajtos gombafejek
Fete sajtos gombafejek

A fetát/juhtúrót egy tálban villával összetöröm, hozzá adom az aprított kaprot, a nagyon apró kockára vágott lila – és új hagymát, sózom, borsozom majd jól összekeverem. A gomba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk