Csirke pörkölt nokedlivel! Egy egész csirke-kb- másfél kilós, jó nagy fej hagyma, 1-deci olaj, só, ízlés szerint, kávés-k piros paprika, csapot kávés kanál bors, teás kanál paradicsom püré, kávés k-kanál Vegeta! fél kg Rétes liszt, 4-tojás, só!
A csirkét megpucolom, jól lemosom folyó víz alatt, részekre szedem, eltávolítom a nem kívánt főzéshez való nyálka, tüdő, és egyéb kis apróságokat, szárnyáról le veszem a hegyénél a kis tüskét, újból egyenként folyó víz alatt konyha készre mosom, az olajat fel rakom egy lábasba, a hagymát megpucolom, deszkán vékonyra szeletelem, és hozzá adom az olajhoz, megdinsztelem, hozzá adom a paprikát, összekeverem, hozzá adom a húst, vegetát, sózom, borsozom, összekeverem, párpercig még hagyom sülni főni,közben kis szaftjában megforgatom majd felöntöm 3-deci vízzel, lefedem, és főzöm 10-percig, majd közepes láng alatt még 40-percig főzöm, közben majd a pürét is hozzá adom, és azzal készre főzöm! Egy nagy fazékba jó sok vizet rakok fel főni, és elkezdem készíteni a nokedlit. Lisztet egy tálba rakom, kis tálba feltöröm a tojásokat, nehogy meglepetés érje a lisztet, majd hozzá adom, a sót is, egy kevés vízzel összekeverem, és a lobogó vízbe nokedli szaggatón bele szaggatom, majd kétszer-háromszor hagyom fel főni, és leszűröm! Közben elkészült a pörkölt, és tálalásra kész! 70- perc alatt elkészül! Tejföllel tálalom!
Ha jó nokedli tésztát akarok főzni, fontos hozzá két dolog az egyik jó sok vízben főzöm meg, a másik, hogy rétes lisztet használok hozzá, mert azt nem kell hideg vízre szedni! És még az is benne van, hogy főzés közben figyelek az ételeimre amit főzök, le ne égjen, vagy sótlan ne legyen, és kóstolgatom ha szükséges, akkor ízesítem addig, amíg finom ízt nem kapok!
A húst kicsontozzuk, bőrét leszedjük, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk (én lefektetve, ferdén szeltem, így 12 db közel egyforma nagyságú szeletet kaptam) és besózzuk. Egy tán...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztát feltesszük főzni. Az édes chiliszószt összeforraljuk a narancslével és a gyömbérrel. A hús 1-2 cm-es kockákra vágjuk, az olivaolajon egy wokban megpirítjuk, majd a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRoppant egyszerű dolgod van. A szárnyakat mosd át jó alaposan, majd tedd őket félre. Egy alkalmas tálkába törd bele a fokhagymát, önts rá olajat, őröld bele a borsot, szórd rá a pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat szétszedjük, filézzük, ha a bőrét nem szeretjük leszedhetjük róla. A joghurtot a fokhagymával, sóval, delikáttal összekeverjük. A csirkecombokat beleforgatjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű