menu

Családireceptkönyv.hu

Párolt csirkecomb rizs körettel


Írta:

Elk. idő: 10-perc
Adag: 4-6-fő-részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Párolt csirkecomb rizs körettel!! 6-db-felső csirkecomb, 1-deci olaj, 1-fej hagyma, 3-gerezd fokhagyma, só, bors, ízlés szerint, kávés kanál Vegeta, piros paprika, 20-dk-finom fajta rizs, arra oda figyelek, hogy mindenből a jó alapanyagokat vásároljam!! Ugyan is, a finom ételek készítésének titka, a jó alapanyag!!

Elkészítés:


A húsokat le tisztítom, majd folyó víz alatt le mosom konyha készre, és felrakom főni simán vízben, hozzá öntöm az olajat, sót, borsot, vegetát, és azzal együtt főzöm 25-percig, fedő alatt, majd hozzá adom a hagymát szeletelve, és a fokhagyma gerezdeket, és ezzel összefőzöm, de ügyelek arra, hogy a víz mennyiség megfelelő legyen, tudjon átfőni a hús úgy, hogy közben ne süljön fel, és még 20-percig főzöm, ekkora már elfő a felesleges víz, és szaftos marad, enyhén megszórom piros paprikával, és a hagymát, fokhagymát össze préselem kanállal, majd a hús darabokat kanál segítségével, be kenem az össze tört hagymás krémmel! Közben kifőzöm a riszt, vagy éppen amit köretként adok hozzá, és tálalom a hús darabokkal, és a szaftjával! Én most rizzsel készítettem! 60-perc alatt asztalra kész, tálalható!!

Trükkök, tippek, praktikák:


Tippem most csak annyi, hogy amíg a hús megfő, addig elkészítem a köretet.

Párolt csirkecomb rizs körettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós pikáns csirkeszárnyak sütőben sütve –
Ropogós pikáns csirkeszárnyak sütőben sütve –

Elkészítése: A szárnyakat megmossuk, majd egy tálba tesszük és átkenjük olívaolajjal, megsózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel és egyenként beleforgatj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Kagylótésztás gombás csirke
Kagylótésztás gombás csirke

A húst fűszerezzük, lisztbe mártjuk, majd olajban mindkét oldalát megpirítjuk (10 perc). A húst kiszedjük az olajból, beleszórjuk a vágott hagymát, 5 perc pirítás után hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tyúk - Orosházi tarhonyás tyúk
Tyúk - Orosházi tarhonyás tyúk

1. Az olajon aranysárgára sütjük az apróra vágott hagymát, megszórjuk paprikával, beletesszük a feldarabolt húst, és megsózva kevés vízzel félig puhára pároljuk. 2. Kiolvasztju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Rozmaringos, fehérboros csirke gyümölcsökkel
Rozmaringos, fehérboros csirke gyümölcsökkel

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket. Közben egy fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk