1-cs-Gyermelyi tészta, lehet bármilyen, 30-dk sonka, jó féldeci olaj, 3-gerezd fokhagyma, só, ízlés szerint, fehér bors csapott k-kanállal, nagy db-tejföl!
Először is felrakom a tészta vizet forrni, a sonkát tetszés szerint felvágom, az olajat egy lábasba öntöm, megvárom amíg fel melegszik majd bele rakom a sonkát, összeforgatom az olajjal, sütöm egy pár percig, hozzá adom a zúzott fokhagymát, azzal is pirítom két percig, a tejfölt egy csapott evőkanál lisztel, és a borssal kikeverem, és rá öntöm a sonkára, forralom pár percig, és félre rakom! A tésztát sóval kifőzöm tésztától függ meddig kell főzni, ha kész, leszűröm, és összekeverem a tejfölös sonkával, és tálalható! 20-perc alatt elkészül!
A gyermelyi, és a házilag vásárolható tésztákat szoktam vásárolni, nekem ezek a bevált tészták!
A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosun...
Elkészítési idő:A hagymákat paprikákat, paradicsomokat apróra felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a 2 csomag bolognai alapot,...
Elkészítési idő:A sütőt bekapcsoljuk 225 fokra. Az útifűmaghéjat a vízzel összekeverjük, félretesszük, hogy a vizet magába szívja. Közben kimérjük a többi száraz hozzávalót és a szezámpehely kiv...
Elkészítési idő: