menu

Családireceptkönyv.hu

Dagasztás nélküli sajtos-vajas kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


18 közepes kiflihez
50 dkg finom liszt átszitálva
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj vagy margarin
3 dkg friss élesztő
1 tojássárgája
1,5 dl langyos tej
1 kávéskanál kristálycukor
másfél teáskanál só (vagy ízlés szerint)
4 ek. tejföl ( Gabriella 140 grammos tejfölt ír,nem biztos, hogy kell az egész)
A töltelékhez:

10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
10 dkg reszelt trappista sajt(én most az üzletben kapható reszelt sajtot használtam)
A tetejére:

1 tojássárgája
1 evőkanál tej
4-5 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:


. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az élesztővel összekevert tejet, végül annyi tejfölt, hogy egy közepesen lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Összegyúrjuk – nem kell dagasztani. (Nem biztos, hogy kell hozzá az összes tejföl, ezért ezt adjuk hozzá utoljára kis adagokban.). A tésztát nem kell keleszteni, rögtön kinyújtjuk téglalap alakúra kb. 7 mm vastagra, majd egyenletesen megkenjük vajjal, megszórjuk a reszelt sajttal és feltekerjük, mint a piskóta tekercset. (Én nem a hosszabb, hanem a szélesebb oldalánál tekertem fel, így több a réteg.) Konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjon ki és pihentetjük 25-30 percig.

3. Ezután kettévágjuk középen (két egyforma részre). Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk az egyiket téglalap alakúra (nem baj, ha a szélénél picit kifolyik a töltelék nyújtás közben, csak lisztezzünk alá egy kicsit, hogy ne ragadjon le és nyújtjuk tovább). Kb. 30×40 cm-es téglalapra nyújtsuk ki, hogy olyan 4-5 mm vastag legyen. Majd szeleteljük fel a téglalapot egyforma háromszögre. Feltekerjük mindegyiket és kifli alakúra formázzuk.
A másik tésztával is ugyanígy járjunk el (kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk, feltekerjük, kiflivé formázzuk), tehát így összesen 18 kiflink lesz.4. A kifliket sütőpapíros tepsire helyezzük, tetejét lekenjük a tejjel elkevert tojássárgával, meghintjük reszelt sajttal, és előmelegített légkeveréses 180 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, és természetesen hagyományos sütőben is süthető, Gabriella rövidebb sütési időt írt 16-18 percet)

Dagasztás nélküli sajtos-vajas kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kapros - túrós lepény
Kapros - túrós lepény

1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy rugalmas tésztává gyúrjuk. 2.A tésztát , lisztezett felületen akkorára kinyújtjuk , amekkora a tepsink. 3. Sütőpapírral bélelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Egészséges palacsinta
Egészséges palacsinta

Az elkészítés ugyanúgy működik, mint a hagyományos palacsinta esetében, a hozzávalókat tegyük egy tálba, majd kavarjuk ki jó alaposan. A tésztát nem szükséges pihentetni, már süthe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Gombocska keksz
Gombocska keksz

A lisztet és a porcukrot keverőtálba tesszük. A hideg margarint nagy lyukú reszelőn hozzáreszeljük, így gyorsabban elkeveredik majd a többi hozzávalóval. Hozzáadjuk a tojás sárgáj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TOJÁS RÁNTOTTÁS-PÓRÉHAGYMÁS LEPÉNY
TOJÁS RÁNTOTTÁS-PÓRÉHAGYMÁS LEPÉNY

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy óra alatt duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A póréhagymát kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk