25 dkg rizs, 15 dkg gomba, 4 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, zsír vagy vaj, pirospaprika, majoránna, bors, só
1. Az apróra vágott hagymát kevés forró zsiradékon pirítsd sárgára, szórd meg pirospaprikával és add hozzá a megtisztított és apróra vágott gombát, a meghámozott és felkockázott paradicsomot, a felkarikázott zöldpaprikát, s az egészet párold néhány percig.
2. Akkor a leöblített, leszűrt rizst add a zöldséghez, tegyél bele majoránnát, sózd, borsozd, öntsd fel 6 dl vízzel és az ételt párold puhára.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. A főtt tojást szintén felkarikázzuk. Borsót kb 5 percig pároljuk, a sárgarépát felkockázzuk és 10 percig főzzük. Ha min...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűKészítsd elő a karfiolt. A zöld leveleit és a szárának a keményebb részét vágd le. Vágd negyedekbe, majd kisebb darabokra. A karfiolrizshez a legegyszerűbb, ha a darabokat egy a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzőedénybe rakjuk a hámozott, hasábra vagy kockára vágott krumplit és felöntjük vízzel, hogy ellepje és készre főzzük. Úgy vehetjük észre, hogy megfőtt, ha a krumpli darab a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, majd golyókat formálunk a tésztából, amelyeket végül forró olajban aranybarnára sütünk. Bármilyen sajtot használhatunk, akár vegyesen is! Szerintem a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű