Családireceptkönyv.hu

Rakott kukorica sajtosan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg kukorica (konzerv, mirelit), 10 dkg mozzarella, 10 dkg parmezán, 3 ek tejföl, 6 ek főzőtejszín, só, bors, olaj

Elkészítés:


1. A kukoricakonzervet lecsöpögtetjük, ha mirelit kukoricából készítjük akkor felmelegítjük, majd kiolajozott hőálló edénybe kanalazzuk.

2. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük a tejföllel, tejszínnel és fűszerezzük, a háromnegyedét összekeverjük a kukoricával, a maradékot eloszlatjuk a tetején.

3. 15 percen át sütjük 160 fokon és már tálalhatjuk is.

Rakott kukorica sajtosan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Hercegnő burgonya
Hercegnő burgonya

A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzáke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos krumpligolyó
Sajtos krumpligolyó

A szalonnát pirítsd meg, majd vágd kis darabokra. A krumplit pucold meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és még melegen...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zelleres tört krumpli
Zelleres tört krumpli

A meghámozott, kockára vágott krumplit enyhén sózott vízben felrakom főni. Éppen annyi vízben főzöm, hogy ellepje. A kacsazsírt egy serpenyőben felmelegítem, és megpirítom benne a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Rizs elkészítése
Rizs elkészítése

A forrásban lévő vízbe tesszük a rizst, nagy lángon kb. 2 perc múlva forr. Ekkor vedd kisebbre a lángot de végig forrjon. Tedd bele a többi hozzávalót is. Folyamatos kavargatás,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk