50 dkg kukorica (konzerv, mirelit), 10 dkg mozzarella, 10 dkg parmezán, 3 ek tejföl, 6 ek főzőtejszín, só, bors, olaj
1. A kukoricakonzervet lecsöpögtetjük, ha mirelit kukoricából készítjük akkor felmelegítjük, majd kiolajozott hőálló edénybe kanalazzuk.
2. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük a tejföllel, tejszínnel és fűszerezzük, a háromnegyedét összekeverjük a kukoricával, a maradékot eloszlatjuk a tetején.
3. 15 percen át sütjük 160 fokon és már tálalhatjuk is.
A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és néhány percig fedő nélkül a tűzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük. Hozzáke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát pirítsd meg, majd vágd kis darabokra. A krumplit pucold meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára körülbelül 15-20 perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és még melegen...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA meghámozott, kockára vágott krumplit enyhén sózott vízben felrakom főni. Éppen annyi vízben főzöm, hogy ellepje. A kacsazsírt egy serpenyőben felmelegítem, és megpirítom benne a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA forrásban lévő vízbe tesszük a rizst, nagy lángon kb. 2 perc múlva forr. Ekkor vedd kisebbre a lángot de végig forrjon. Tedd bele a többi hozzávalót is. Folyamatos kavargatás,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű