50 dkg liszt, 1 tk só, 1 ek cukor, 1,2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 3 dl langyos víz-tej keveréke
továbbá: 1 liter víz, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk só, 1 tk cukor, 1 tojás, szezámmag, olaj
1. A lisztet a dagasztó tálba szitáljuk.
2. Közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a langyos folyadékot és a cukrot.
3. Belemorzsoljuk az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk így, ezalatt felfut.
4. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
5. Lágyabb tésztát dagasztunk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
6. Lisztezett deszkára borítjuk. 5 egyenlő részre osztjuk, gömbölyítjük. letakarva pihentetjük 20 percet.
7. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra, a vizet felforraljuk a hozzávalókkal.
8. A sütőtálat kikenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal.
9. A pihentetett tésztákat kissé meglapogatjuk ,egyesével kifőzzük a lúgos vízben. Oldalanként fél-fél percig.
10. Szűrőkanállal kiszedjük, a sütőformába rakjuk a korongokat állítva egymás mellé.
11. Tetejét és a korongok között is alaposan megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal.
12. Előmelegített sütőben sütjük 40 percig, vagy amíg szép barnára nem sül.
13. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt cukorral és langyos vízzel felfuttatom. A lisztet, a sót és a sütőport össze szitálom egy dagasztó edénybe. Egy bögrében összekeverem az olajat, 1 tk cukrot és a joghur...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/groups/782197921931641/posts/1809695639181859/?__cft__[0]=AZUW8brCUf33U-7axj6U5h37iuhRMVPFuKKUeab_uCIiratjYa72duuk4hGPE8PS-97gkHUtpvyRH0q_UmOXPUIk4JVvilHga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű