menu

Családireceptkönyv.hu

Bagelkenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 1 tk só, 1 ek cukor, 1,2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 3 dl langyos víz-tej keveréke

továbbá: 1 liter víz, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk só, 1 tk cukor, 1 tojás, szezámmag, olaj

Elkészítés:


1. A lisztet a dagasztó tálba szitáljuk.

2. Közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a langyos folyadékot és a cukrot.

3. Belemorzsoljuk az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk így, ezalatt felfut.

4. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is.

5. Lágyabb tésztát dagasztunk. Letakarva a duplájára kelesztjük.

6. Lisztezett deszkára borítjuk. 5 egyenlő részre osztjuk, gömbölyítjük. letakarva pihentetjük 20 percet.

7. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra, a vizet felforraljuk a hozzávalókkal.

8. A sütőtálat kikenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal.

9. A pihentetett tésztákat kissé meglapogatjuk ,egyesével kifőzzük a lúgos vízben. Oldalanként fél-fél percig.

10. Szűrőkanállal kiszedjük, a sütőformába rakjuk a korongokat állítva egymás mellé.

11. Tetejét és a korongok között is alaposan megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal.

12. Előmelegített sütőben sütjük 40 percig, vagy amíg szép barnára nem sül.

13. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Bagelkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
PUPUSAS
PUPUSAS

1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Dübbencs - sós, krumplis kelt tészta
Dübbencs - sós, krumplis kelt tészta

A fotó nem saját tartalom (forrás: INTERNET) A lisztet, krumplit, sót összekeverem, közepébe beleöntöm a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, hogy kellemesen gyűrharó legyen....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Indiai lepénykenyér
Indiai lepénykenyér

Keverjük össze a hozzávalókat. Annyi meleg vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, pizzatésztánál keményebb tésztát kapjunk. Minimum 1 órát kelesszük. Nagyon vékonyra kell nyújtani...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sandel
Erdélyi burgonyás kenyér
Erdélyi burgonyás kenyér

- 250g lisztből és 5 dl vízből kovászt kell készíteni - összekeverni egy tálban, letakarni és hagyni érlelődni 3 órán át. - Egy közepes burgonyát felkockázni, felönteni annyi vízz...

Elkészítési idő: 6 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk