50 dkg liszt, 1 tk só, 1 ek cukor, 1,2 dkg élesztő, 1 ek olaj, 3 dl langyos víz-tej keveréke
továbbá: 1 liter víz, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk só, 1 tk cukor, 1 tojás, szezámmag, olaj
1. A lisztet a dagasztó tálba szitáljuk.
2. Közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a langyos folyadékot és a cukrot.
3. Belemorzsoljuk az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk így, ezalatt felfut.
4. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
5. Lágyabb tésztát dagasztunk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
6. Lisztezett deszkára borítjuk. 5 egyenlő részre osztjuk, gömbölyítjük. letakarva pihentetjük 20 percet.
7. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra, a vizet felforraljuk a hozzávalókkal.
8. A sütőtálat kikenjük olajjal, megszórjuk szezámmaggal.
9. A pihentetett tésztákat kissé meglapogatjuk ,egyesével kifőzzük a lúgos vízben. Oldalanként fél-fél percig.
10. Szűrőkanállal kiszedjük, a sütőformába rakjuk a korongokat állítva egymás mellé.
11. Tetejét és a korongok között is alaposan megkenjük a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal.
12. Előmelegített sütőben sütjük 40 percig, vagy amíg szép barnára nem sül.
13. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fotó nem saját tartalom (forrás: INTERNET) A lisztet, krumplit, sót összekeverem, közepébe beleöntöm a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, hogy kellemesen gyűrharó legyen....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat. Annyi meleg vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, pizzatésztánál keményebb tésztát kapjunk. Minimum 1 órát kelesszük. Nagyon vékonyra kell nyújtani...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- 250g lisztből és 5 dl vízből kovászt kell készíteni - összekeverni egy tálban, letakarni és hagyni érlelődni 3 órán át. - Egy közepes burgonyát felkockázni, felönteni annyi vízz...
Elkészítési idő: 6 óra Nehézség: Könnyű