előtészta: 200 g BL 80 liszt, 130 g víz, 4 g élesztő
másnap a tésztához: az összes előtészta, 3,2 dl víz (kenyérsütő géphez elég 2,8dl), 2 tk só, 2 ek olaj, csipet aszkorbinsav, 2 ek burgonyapehely (elhagyható), 50 dkg BL 80 liszt, 1 tk cukor, 1 dkg élesztő
1. Az előtésztához valókat összekeverem, nem kell nagyon gyúrni, elég míg szépen összeáll a tészta.
2. Egy tálba teszem, amit konyharuhával letakarok és éjszakára, 10-12 órára a konyhapulton hagyok. Mehet hűtőbe is, ott 12-14 óra kell neki, majd felhasználás előtt hagyom, hogy átvegye a szobahőt.
3. A hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél.
4. Kiolajozott kelesztő tálba teszem, hagyom duplájára kelni.
5. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyforma részre osztom.
6. Megformázom a bagetteket, körbe lisztezem őket, hogy a sütőzacsi ne ragadjon rájuk, majd óvatosan belecsúsztatom a zacsiba. Egy tasakban két bagett fér el.
7. Hagyom őket megint duplájára kelni, nekem kellett még egy óra ehhez.
8. A sütőt előmelegítem 220 fokra.
9. Óvatosan benyúlok a zacsikba, bevágom egy éles pengével a tésztákat, majd hagyom tovább kelni, míg a sütő melegszik. mielőtt beteszem, vizet permetezek a zacsiba és a száját óvatosan a bagettek alá hajtom.
10. Kb. 20-25 percig sütöm, míg szép pirosak, fényesek lesznek.
11. Kibontom a zacsiból, óvatosan, mert a gőz nagyon éget, majd rácsra teszem őket, kicsit lepermetezem hideg vízzel, majd hagyom, hogy kihűljenek.
Megfuttatjuk az élesztőt a cukros langyos tejben. Majd a többi hozzávalóval jól bedagasztjuk. Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük. 4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik ci...
Elkészítési idő:1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgoztam. Lágy tésztát kaptam, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad! Néhány (6-8) órán keresztü...
Elkészítési idő:Míg a sütő melegszik hagyni kell sűrűsödni. Bagettformába osztani a tésztát,magvakkal szórni és előmelegített 175 fokos,légkeveréses sütőben,35 percig sütni. Nekem 3 db.kb.200g.-...
Elkészítési idő: