Családireceptkönyv.hu

Bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


előtészta: 200 g BL 80 liszt, 130 g víz, 4 g élesztő

másnap a tésztához: az összes előtészta, 3,2 dl víz (kenyérsütő géphez elég 2,8dl), 2 tk só, 2 ek olaj, csipet aszkorbinsav, 2 ek burgonyapehely (elhagyható), 50 dkg BL 80 liszt, 1 tk cukor, 1 dkg élesztő

Elkészítés:


1. Az előtésztához valókat összekeverem, nem kell nagyon gyúrni, elég míg szépen összeáll a tészta.

2. Egy tálba teszem, amit konyharuhával letakarok és éjszakára, 10-12 órára a konyhapulton hagyok. Mehet hűtőbe is, ott 12-14 óra kell neki, majd felhasználás előtt hagyom, hogy átvegye a szobahőt.

3. A hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél.

4. Kiolajozott kelesztő tálba teszem, hagyom duplájára kelni.

5. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyforma részre osztom.

6. Megformázom a bagetteket, körbe lisztezem őket, hogy a sütőzacsi ne ragadjon rájuk, majd óvatosan belecsúsztatom a zacsiba. Egy tasakban két bagett fér el.

7. Hagyom őket megint duplájára kelni, nekem kellett még egy óra ehhez.

8. A sütőt előmelegítem 220 fokra.

9. Óvatosan benyúlok a zacsikba, bevágom egy éles pengével a tésztákat, majd hagyom tovább kelni, míg a sütő melegszik. mielőtt beteszem, vizet permetezek a zacsiba és a száját óvatosan a bagettek alá hajtom.

10. Kb. 20-25 percig sütöm, míg szép pirosak, fényesek lesznek.

11. Kibontom a zacsiból, óvatosan, mert a gőz nagyon éget, majd rácsra teszem őket, kicsit lepermetezem hideg vízzel, majd hagyom, hogy kihűljenek.

Bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Életkenyér
Életkenyér

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Bedagasztjuk a hozzávalókkal. Alaposan kidolgozzuk. 30 perc kelesztés 17 részre osztjuk. 4 részt további 2 részre osztjuk Gömbökké form...

Elkészítési idő: 160 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Sonkás-kolbászos háromszögek
Sonkás-kolbászos háromszögek

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttattam, a liszteket és a többi hozzávalót (a tojás kivételével) egy tálba mértem. A felfutott élesztőt hozzáöntöttem, majd robotgép dagasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Sajtos párna
Sajtos párna

A hozzávalókat összekeverjük, majd kókuszolajjal kikent, felforrósított szendvicssütőbe kanalazzuk és készre sütjük. Kb. 6-7 perc alatt.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pálinkás csörögefánk
Pálinkás csörögefánk

Alaposan összegyúrjuk a lisztet, tojást, pálinkát, margarint, sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas (de nem ragadós) tésztát kapjunk. Azonnal kinyújtjuk, olyan 1-1,5 mm vastagságúra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk