menu

Családireceptkönyv.hu

Bagett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


előtészta: 200 g BL 80 liszt, 130 g víz, 4 g élesztő

másnap a tésztához: az összes előtészta, 3,2 dl víz (kenyérsütő géphez elég 2,8dl), 2 tk só, 2 ek olaj, csipet aszkorbinsav, 2 ek burgonyapehely (elhagyható), 50 dkg BL 80 liszt, 1 tk cukor, 1 dkg élesztő

Elkészítés:


1. Az előtésztához valókat összekeverem, nem kell nagyon gyúrni, elég míg szépen összeáll a tészta.

2. Egy tálba teszem, amit konyharuhával letakarok és éjszakára, 10-12 órára a konyhapulton hagyok. Mehet hűtőbe is, ott 12-14 óra kell neki, majd felhasználás előtt hagyom, hogy átvegye a szobahőt.

3. A hozzávalókból tésztát dagasztok, egy kicsit lágyabbat, mint a kenyérnél.

4. Kiolajozott kelesztő tálba teszem, hagyom duplájára kelni.

5. Lisztezett felületre borítom, majd négy egyforma részre osztom.

6. Megformázom a bagetteket, körbe lisztezem őket, hogy a sütőzacsi ne ragadjon rájuk, majd óvatosan belecsúsztatom a zacsiba. Egy tasakban két bagett fér el.

7. Hagyom őket megint duplájára kelni, nekem kellett még egy óra ehhez.

8. A sütőt előmelegítem 220 fokra.

9. Óvatosan benyúlok a zacsikba, bevágom egy éles pengével a tésztákat, majd hagyom tovább kelni, míg a sütő melegszik. mielőtt beteszem, vizet permetezek a zacsiba és a száját óvatosan a bagettek alá hajtom.

10. Kb. 20-25 percig sütöm, míg szép pirosak, fényesek lesznek.

11. Kibontom a zacsiból, óvatosan, mert a gőz nagyon éget, majd rácsra teszem őket, kicsit lepermetezem hideg vízzel, majd hagyom, hogy kihűljenek.

Bagett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egyszerű fehér kenyér kínaban (Mokuslekvar)
Egyszerű fehér kenyér kínaban (Mokuslekvar)

1. A lisztet átszitáltam. 2. Hozzáadtam a sót, élesztőt, elkevertem. Végül hozzáadtam a langyos vizet, ecetet, olajat és alaposan kidagasztottam. Letakartam, félretette...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes túrós pogácsa
Zabpelyhes túrós pogácsa

A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg, majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, és jól gyúrd össze. Ha nagyon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szendvicsrúd gyorsan, egyszerűen ha észreveszed, hog
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Szendvicsrúd gyorsan, egyszerűen ha észreveszed, hog

Mindent egyszerre összedolgozom kelesztem kiporciózom golyókká kelesztem a formázott kifliket sütő papírral bélelt tepsire teszem ismét fél órát kelesztem megspriccelem a kifli...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hardi
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa

Élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejjel. Habverő dagasztó részével bedagasztjuk a tésztát, közben hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát. Kb. 1 órát hagyjuk állni. Kiszaggatj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk