Családireceptkönyv.hu

Briós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek tej, 2 dkg élesztő, 3 ek porcukor+a szóráshoz, 2 tojás, 30 dkg liszt, 12 dkg vaj + a formához, 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés:


1. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot.

2. Felverjük a tojásokat, összedolgozzuk az élesztős tejjel, a liszttel és egy csipet sóval.

3. A vajat megolvasztjuk, és a tésztába keverjük.

4. Alaposan kidolgozzuk, cipóvá formázzuk, és lezárható tálban egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

5. Másnap kivajazunk 8 db nagyobb kosárkaformát.

6. A tésztából vékony rudat sodrunk, és nyolc egyforma darabra vágjuk.

7. Mindegyikből lecsípünk egy diónyi darabkát.

8. Lisztes kézzel nyolc nagy és nyolc kis golyót formázunk.

9. A nagy golyókat a formába tesszük, tetejükre rakjuk a kis golyókat, megkenjük tojássárgájával, úgy, hogy a két golyó érintkezésénél kihagyjuk.

10. Meleg helyen, letakarva kb. 15 percig pihentetjük.

11. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.

12. A briósokat a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

13. Még melegen megszórjuk porcukorral. Ilyenkor a legfinomabb.

Briós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fahéjas csiga paleo
Fahéjas csiga paleo

A kókuszzsírt, a vízzel, a sóval, a mézzel összeforraljuk majd a tűzről levéve belekeverjük a tápiókalisztet. Hagyjuk állni 3-4 percet majd a kókuszlisztet és a tojást is belekever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Parasztkenyér
Parasztkenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kefires lángos
Kefires lángos

zután letakart tálban hűtőbe tesszük. Kelni fog, tehát számoljunk vele, hogy nagyobb tál fog kelleni. Ha állt már 3-4 órát, akkor lehet belőle sütni, de én úgy kaptam anno anyó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
zemiakové pagáče
zemiakové pagáče

V miske zmiešame teplé mlieko s cukrom a rozdrobeným droždím. Počkáme, kým vyjde kvások a potom pridáme obe múky, soľ, olej a nakoniec aj žĺtky. Vareškou premiešame hmotu,a by sa p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk