2 ek tej, 2 dkg élesztő, 3 ek porcukor+a szóráshoz, 2 tojás, 30 dkg liszt, 12 dkg vaj + a formához, 1 tojássárgája a kenéshez
1. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot.
2. Felverjük a tojásokat, összedolgozzuk az élesztős tejjel, a liszttel és egy csipet sóval.
3. A vajat megolvasztjuk, és a tésztába keverjük.
4. Alaposan kidolgozzuk, cipóvá formázzuk, és lezárható tálban egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
5. Másnap kivajazunk 8 db nagyobb kosárkaformát.
6. A tésztából vékony rudat sodrunk, és nyolc egyforma darabra vágjuk.
7. Mindegyikből lecsípünk egy diónyi darabkát.
8. Lisztes kézzel nyolc nagy és nyolc kis golyót formázunk.
9. A nagy golyókat a formába tesszük, tetejükre rakjuk a kis golyókat, megkenjük tojássárgájával, úgy, hogy a két golyó érintkezésénél kihagyjuk.
10. Meleg helyen, letakarva kb. 15 percig pihentetjük.
11. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
12. A briósokat a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
13. Még melegen megszórjuk porcukorral. Ilyenkor a legfinomabb.
1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...
Elkészítési idő:1. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük úgy, hogy a vége felé hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan belevegyítjük a darált diót és a fahéjat. 2. A leveles tésztát egyenként téglalap ala...
Elkészítési idő:Dagaszt 30 p kel. Átgyúrni 40 p kel Osztani 30 p kel Kerekre nyújtani, 15.20 cm,addig kel mig sütő melegszik. Rácson sütni 220 fok 8 - 9 perc
Elkészítési idő:Az élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tesztát jó hólyagosra kidolgozzuk. Kelni hagyjuk. A megkelt tésztát 8 vag...
Elkészítési idő: