2 ek tej, 2 dkg élesztő, 3 ek porcukor+a szóráshoz, 2 tojás, 30 dkg liszt, 12 dkg vaj + a formához, 1 tojássárgája a kenéshez
1. A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot.
2. Felverjük a tojásokat, összedolgozzuk az élesztős tejjel, a liszttel és egy csipet sóval.
3. A vajat megolvasztjuk, és a tésztába keverjük.
4. Alaposan kidolgozzuk, cipóvá formázzuk, és lezárható tálban egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
5. Másnap kivajazunk 8 db nagyobb kosárkaformát.
6. A tésztából vékony rudat sodrunk, és nyolc egyforma darabra vágjuk.
7. Mindegyikből lecsípünk egy diónyi darabkát.
8. Lisztes kézzel nyolc nagy és nyolc kis golyót formázunk.
9. A nagy golyókat a formába tesszük, tetejükre rakjuk a kis golyókat, megkenjük tojássárgájával, úgy, hogy a két golyó érintkezésénél kihagyjuk.
10. Meleg helyen, letakarva kb. 15 percig pihentetjük.
11. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
12. A briósokat a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
13. Még melegen megszórjuk porcukorral. Ilyenkor a legfinomabb.
Az élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk és megszórjuk a cukorral. Felfuttatjuk. 2. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk. Lisztezett vagy...
Elkészítési idő:Míg a sütő melegszik hagyni kell sűrűsödni. Bagettformába osztani a tésztát,magvakkal szórni és előmelegített 175 fokos,légkeveréses sütőben,35 percig sütni. Nekem 3 db.kb.200g.-...
Elkészítési idő: