30 dkg krumpli (héjában megfőzve, majd meghámozva és lereszelve), 10 dkg liszt, 1 tojás, 1 ek vaj, só, zöldpertezselyem
panírozás: tojás és zsemlemorzsa
1. A lereszelt burgonyához hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk.
2. Ezután liszttel meghintett deszkán vékony rudakat formálunk belőle és hosszúkás darabokra felvágjuk.
3. Végül a rudacskákat tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Enyhén sós vízben főzd meg a zöldbabot. Amíg fő, vágd minél apróbbra a vöröshagymát. Amikor elkészült szűrd le, fűszerezd meg. Még melegen keverd bele az apróra vágott hagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a resz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűFelteszek egy fazékba vizet forrni. Előveszek egy folyadékmérő poharat, beleütöm a tojást és a tojássárgáját, hozzáteszem az olajat, villával összehabarom, és annyi vízzel engedem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Összekeverjük a liszttel - nem kell sűrű masszának lennie! Az apróra vágott hagymát/snidlinget és petrezselyemzöldet, valamint a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű