30 dkg krumpli (héjában megfőzve, majd meghámozva és lereszelve), 10 dkg liszt, 1 tojás, 1 ek vaj, só, zöldpertezselyem
panírozás: tojás és zsemlemorzsa
1. A lereszelt burgonyához hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk.
2. Ezután liszttel meghintett deszkán vékony rudakat formálunk belőle és hosszúkás darabokra felvágjuk.
3. Végül a rudacskákat tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.
A hozzávalókat összekeverjük, ha szükséges 1-2 kávéskanál lisztet tehetünk még bele, forró bő olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 0,5 Nehézség: KönnyűA hozzávalókból közepes keménységű tésztát dagasztunk, beledolgozzuk az apró kockára vágott zsemlyét, és letakarva duplájára kelesztjük. Kiborítjuk 2-3 felé osztjuk, megformázzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, gombát és paprikát. Néhány percig pároljuk, majd beletesszük a rizst is. Hozzáadunk 7 deci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék: -6 db száraz zsemlét vízbe áztatok és kinyomkodom; ehhez -2 nagyobb fej vöröshagymát apróra vágok, zsíron, vagy olajon dinsztelem, a tűzről levéve belekeverek -1 nagy...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű