menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonya krokett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg krumpli (héjában megfőzve, majd meghámozva és lereszelve), 10 dkg liszt, 1 tojás, 1 ek vaj, só, zöldpertezselyem

panírozás: tojás és zsemlemorzsa

Elkészítés:


1. A lereszelt burgonyához hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk.

2. Ezután liszttel meghintett deszkán vékony rudakat formálunk belőle és hosszúkás darabokra felvágjuk.

3. Végül a rudacskákat tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk majd bő, forró olajban ropogósra sütjük.

Burgonya krokett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bab
Zöldbab saláta
Zöldbab saláta

Enyhén sós vízben főzd meg a zöldbabot. Amíg fő, vágd minél apróbbra a vöröshagymát. Amikor elkészült szűrd le, fűszerezd meg. Még melegen keverd bele az apróra vágott hagymát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gizella
Kapros-sajtos tökfasírt
Kapros-sajtos tökfasírt

A tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a resz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Nokedli
Nokedli

Felteszek egy fazékba vizet forrni. Előveszek egy folyadékmérő poharat, beleütöm a tojást és a tojássárgáját, hozzáteszem az olajat, villával összehabarom, és annyi vízzel engedem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Tócsni azaz krumplilepény
Tócsni azaz krumplilepény

A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Összekeverjük a liszttel - nem kell sűrű masszának lennie! Az apróra vágott hagymát/snidlinget és petrezselyemzöldet, valamint a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk