60 dkg burgonya, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 2 teáskanál vaj, petrezselyem zöld, 3 gerezd fokhagyma, só, bors
panír: 2 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa
mártogatós: 4 ek tejföl, 1 ek majonéz, 6 gerezd fokhagyma, bors
1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
2. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk.
3. 4-5 centiméteres rudacskákat formázunk belőle és vastagon bepanírozzuk őket tojással és zsemlemorzsával.
4. Forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy ne szívja be az olajat.
5. Közben elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és megborsozzuk.
6. Melegen tálaljuk.
Az előző napról maradt hideg burgonyapürét, a tejfölt és a snidlingett egy tálban fakanállal csomómentesre keverjük, majd beledolgozunk 1 db tojást. Tapadásmentes serpenyőben felh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban hevítsünk fel 3-4 evőkanál olívaolajat közepes láng felett. Adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval (ez segíti elővarázsolni a hagyma éde...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Egy jénait vagy tepsit kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuszkusz elkészítése esetén a legegyszerűbb egy pohárral vagy bögrével mérni. 1:1 arányban van szükség kuszkuszra és forró vízre. Vagyis 1 bögre (bármekkora) kuszkuszhoz egy ugya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű