Családireceptkönyv.hu

Burgonya krokett, fokhagymás mártogatóssal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg burgonya, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 2 teáskanál vaj, petrezselyem zöld, 3 gerezd fokhagyma, só, bors

panír: 2 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa

mártogatós: 4 ek tejföl, 1 ek majonéz, 6 gerezd fokhagyma, bors

Elkészítés:


1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.

2. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk.

3. 4-5 centiméteres rudacskákat formázunk belőle és vastagon bepanírozzuk őket tojással és zsemlemorzsával.

4. Forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy ne szívja be az olajat.

5. Közben elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és megborsozzuk.

6. Melegen tálaljuk.

Burgonya krokett, fokhagymás mártogatóssal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyalepény
Burgonyalepény

Az előző napról maradt hideg burgonyapürét, a tejfölt és a snidlingett egy tálban fakanállal csomómentesre keverjük, majd beledolgozunk 1 db tojást. Tapadásmentes serpenyőben felh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Karamellizált hagymás burgonyapüré
Karamellizált hagymás burgonyapüré

Egy lábasban hevítsünk fel 3-4 evőkanál olívaolajat közepes láng felett. Adjuk hozzá a felkockázott vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval (ez segíti elővarázsolni a hagyma éde...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Tepsis reszelt krumpli
Tepsis reszelt krumpli

1.Egy jénait vagy tepsit kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kuszkusz (Szilágyi Balázs )
Kuszkusz (Szilágyi Balázs )

A kuszkusz elkészítése esetén a legegyszerűbb egy pohárral vagy bögrével mérni. 1:1 arányban van szükség kuszkuszra és forró vízre. Vagyis 1 bögre (bármekkora) kuszkuszhoz egy ugya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk