60 dkg burgonya, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 2 teáskanál vaj, petrezselyem zöld, 3 gerezd fokhagyma, só, bors
panír: 2 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa
mártogatós: 4 ek tejföl, 1 ek majonéz, 6 gerezd fokhagyma, bors
1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
2. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk.
3. 4-5 centiméteres rudacskákat formázunk belőle és vastagon bepanírozzuk őket tojással és zsemlemorzsával.
4. Forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy ne szívja be az olajat.
5. Közben elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és megborsozzuk.
6. Melegen tálaljuk.
Összekeverem, gombócokat formázok belõle és bõ forró olajban kisütöm.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA maradék, hideg főtt rizst egy felhevített serpenyőben olajon erős lángon megpirítjuk. Amíg a rizs pirul, feldaraboljuk az újhagymát, lereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Amiko...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFűszerkverék A fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben készítsd elő a zöldségeket: Vágd apróra a hagymát, magozd ki és szintén vágd apróbb darabokra a zöldpaprikát. Egy percre mártsd forró vízbe a paradicsomokat, húzd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű