60 dkg burgonya, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 2 teáskanál vaj, petrezselyem zöld, 3 gerezd fokhagyma, só, bors
panír: 2 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa
mártogatós: 4 ek tejföl, 1 ek majonéz, 6 gerezd fokhagyma, bors
1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
2. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk.
3. 4-5 centiméteres rudacskákat formázunk belőle és vastagon bepanírozzuk őket tojással és zsemlemorzsával.
4. Forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy ne szívja be az olajat.
5. Közben elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és megborsozzuk.
6. Melegen tálaljuk.
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy hőálló tálat vagy egy tepsit kivajazunk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat alaposan megmosom, majd héjával együtt puháza főzöm. Amikor megpuhult, egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatom, pohár aljával, vagy valamilyen lapos tárgyal ki...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűa krumplit megfőzzük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást, a keményítőt, a fűszereket, a sajtot és a tejet, majd krémesre kavarjuk. Habzsákba töltjük, majd spirál alakban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű