60 dkg burgonya, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 2 teáskanál vaj, petrezselyem zöld, 3 gerezd fokhagyma, só, bors
panír: 2 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa
mártogatós: 4 ek tejföl, 1 ek majonéz, 6 gerezd fokhagyma, bors
1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
2. Mikor langyos összetörjük, belekeverjük a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, a felaprított petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk.
3. 4-5 centiméteres rudacskákat formázunk belőle és vastagon bepanírozzuk őket tojással és zsemlemorzsával.
4. Forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy ne szívja be az olajat.
5. Közben elkészítjük a mártogatóst. A tejfölt és a majonézt összekeverjük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és megborsozzuk.
6. Melegen tálaljuk.
A burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, majd bevagdossuk. A fűszereket belekeverjük a vajba, és átkenjük vele a burgonyákat, majd beleforgatjuk a felszeletelt petrezselyembe és 180...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyát nagyon vékony szeletekre vágjuk. 2. Olajban és fűszerekben meghempergetjük, és egy nagyméretű lapos tepsiben szétterítjük. 3. A tetejére tejfölt locsolunk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 5 dkg vajat megolvasztunk, beleteszünk sok finomra vágott petrezselymet. 2. Elvesszük a tűzről, belereszelünk sajtreszelőn 3 kemény tojást, megsózzuk. 3. Éppen csak egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tej...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű